26 Kasım 2009 00:00

Kolonya krizi işinden etti

24 kanalının spikerlerinden Bahar Feyzan’ın “kolonya kokulu insanlar” ifadesi nedeniyle işine son verilmesinin yankıları sürüyor.

Paylaş

24 kanalının spikerlerinden Bahar Feyzan’ın “kolonya kokulu insanlar” ifadesi nedeniyle işine son verilmesinin yankıları sürüyor. Kimi köşe yazarları, bir röportajdan sonra aniden işten çıkarmayı “tahammülsüzlük” olarak yorumladı. İddialara göre bu sözlerle Fehmi Koru’nun kastedildiğini düşünen Akif Beki ve kanal yöneticileri, Feyzan’ı işten çıkardı.
Bahar Feyzan’ın cumartesi günü bir gazetede yayınlanan röportajında kullandığı ifade şuydu: “Beni en çok limon kolonyası kullanan bazı konuklar zorlar. Dayanamıyorum, burnumun direği sızlıyor, konudan da kopuyorum, yayından da.”
Önceki gün Feyzan’ın işine son veren 24 kanalı yönetimi, bunu bir basın açıklamasıyla duyurdu. Medyatava sitesinde yayınlanan açıklamada, Feyzan’ın bu ifadelerine aynen yer verildi ve şöyle dendi: “24 Televizyonu, kullanılan ifadenin hem kuruma hem de konuklara saygı sınırını aştığı için bu kararı almıştır.”
Ünlü sunucu Feyzan ise Vatan’dan Mutlu Tönbekici’ye kendisine başta “İşi dallandırıp budaklandırmayalım” dendiğini, ancak sitelere basın açıklaması yapıldığını söyledi. “Sonuç olarak anlıyorum ki medyada fikre tahammül kalmamış” diyen Feyzan, “Ben bir şey sevmiyorsam ve söylüyorsam, bu yanlış bir yere çekilmek isteniyorsa canları sağ olsun” ifadelerini kullandı.
Medyatava sitesine ise “Burada benim bahsettiğim kesinlikle kolonya kokusuydu” açıklamasını yapan sunucu, “Bunu kişilere, kesimlere hitap olarak kullanmamıştım” dedi; “meğer ‘kolonya kullanmak’ bir metaformuş, bilmiyordum...”
Hürriyet yazarı Cengiz Semercioğlu ise kastedilen “kolonya kokulu” kişinin Fehmi Koru olduğunu öne sürdü. “Akif Beki’nin röportajdan sonra Bahar Feyzan’ı arayarak ‘Neden bu lafları söyledin? Fehmi Koru’ya yönelik bir metafor bu’ diye çıkıştığını biliyorum” diye yazan Semercioğlu, kanalın yöneticileri Akif Beki ve Mustafa Karaalioğlu’na “24 bu kadar tahammülsüz mü” diye sordu.
“Kolonya kokusu” ifadesiyle başlayan tartışma, daha çok büyüyecek gibi görünüyor.
(MEDYA SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Kürt müziği dergisi Do-Jîn çıktı

SONRAKİ HABER

Bir 78’linin Güncesine Düşenler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa