27 Kasım 2009 00:00

Bayramı halka zehir ettiler

Emek Partisi, tüm işçi ve emekçilerin bayramını kutladı. Partisi adına açıklama yapan Genel Başkan Levent Tüzel, AKP Hükümeti’nin bayramı emekçilere zehir ettiğini ifade etti.

Paylaş

Emek Partisi, tüm işçi ve emekçilerin bayramını kutladı. Partisi adına açıklama yapan Genel Başkan Levent Tüzel, AKP Hükümeti’nin bayramı emekçilere zehir ettiğini ifade etti. Bayram öncesi iğneden ipliğe her şeye zam yapıldığını vurgulayan Tüzel, demokratikleşme, açılım demagojisinin ayyuka çıktığı bayramın ön günlerinde bile, ırkçı ve faşist söylemlerle linç ve provokasyon eylemlerinin körüklendiğine dikkat çekti.
“Açlığın, baskının ve ayrımcılığın olmadığı; halkımızın eşit, özgür ve mutlu yaşadığı bayramlara kavuşmayı diliyoruz” temennisiyle yapılan açıklamada, bayramın; açlığın, işsizliğin, eşitsizliğin, savaşın ve şiddetin devam ettiği koşullarda karşılandığına dikkat çekildi. AKP Hükümeti’nin desteğiyle lüks ve sefahat içinde yaşayanların, servetlerine servet kattığına dikkat çeken Tüzel , “Diğer yanda açlık ve sefalet, kan ve şiddet içinde ölüm kalım mücadelesi verenlerin çoğaldığı bir ülkede Kurban Bayramı’nı karşılıyoruz” dedi.
PROVOKASYON KÖRÜKLENİYOR
“Kürtlerin, Alevilerin, farklı inanç ve kültürlere sahip halkların üzerindeki baskı ve şiddet bu bayramda da devam ediyor” diyen Tüzel, demokratikleşme, açılım demagojisinin ayyuka çıktığı bayramın ön günlerinde bile, ırkçı ve faşist söylemlerle linç ve provokasyon eylemlerinin körüklendiğine dikkat çekti. Tüzel, “Bayramdan, kardeşlikten söz edenler, tarihte yaşanmış katliamlardan dersler çıkarmak yerine kardeşlik ve barış isteyenleri hedef tahtasına koyarak, yeni acılar yaşatmakla tehdit ediliyorlar” değerlendirmesinde bulundu.
YAŞAM ÇEKİLMEZ HALE GETİRİLDİ
2 milyon dolayında kamu emekçisinin yaptığı greve dikkat çeken Tüzel, açıklamasında “Türkiye’nin dört bir yanında dile getirdiği talepler, AKP Hükümeti’nin işçi ve emekçilere reva gördüğü tabloyu bize gösterdi. Artan işsizlik, düşük ücretler, beslenme yetersizliği, sağlıksız koşullar, eğitimin paralı hale getirilmesi, yoksul ve emekçi milyonlar için yaşamı çekilmez hale getirmiş bulunuyor” ifadelerine yer verdi.
İĞNEDEN İPLİĞE ZAM
Doğal gaza, elektriğe, ulaşıma, iğneden ipliğe zam yapan hükümetin, emekçilere bayramı zehir ettiğini ifade eden Tüzel, açıklamasını şöyle sürdürdü: “İki bayram arasında yaşanan gelişmeler, AKP Hükümeti’nin ağzından düşürmediği hak ve adaletten ne anladığını bariz bir biçimde göstermiştir. AKP’nin hükümeti, CHP ve MHP’nin muhalefeti, halkımızın mutlu bayramlar kutlamasının önünde engeldir.

Bu tablo karşısında; Cumhurbaşkanı’nın, Başbakan’ın ve burjuva muhalefet parti liderlerinin Kurban Bayramı için söyledikleri tüm güzel sözlerin hiçbir inandırıcılığı yoktur. Baskının ve ayrımcılığın olmadığı; açlığın, işsizliğin ve sefaletin yok olduğu; halkımızın eşit, özgür ve mutlu yaşadığı bayramlar dileğiyle, halkımızın Kurban Bayramı’nı kutluyoruz.”


BAYRAM BARIŞLA OLUR
DTP eş başkanları Emine Ayna ve Ahmet Türk, Kurban Bayramı dolayısıyla ortak bir mesaj yayınladılar. Bayramların; barış ve kardeşliğin, dayanışma ve yardımlaşmanın, hoşgörü ve sevginin ön plana çıktığı, aynı zamanda savaşların, çatışmaların, trajedilerin, acıların ve gözyaşlarının son bulması yönündeki toplumsal taleplerin en fazla yükseldiği kutsal günler olduğuna dikkat çekilen mesajda, “Gerçek bir bayramın yaşanabilmesi, ancak çatışmalı ortamların son bulması, bunun yerine onurlu bir barış ortamının tesis edilmesiyle mümkün olabilir. Ve bu koşulları yaratabilme imkan ve olanakları her zamankinden daha fazladır” denildi. Mesajda, “Bütün renkleri ve kültürleriyle Türkiye halklarının, demokratik ve özgürlükçü bir cumhuriyete ulaşma özlemi ve umudunun gün geçtikçe artıyor olması, bu zemini daha da güçlendirmektedir” ifadelerine yer verildi.

BiR UMUT!


CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Kurban Bayramı mesajında “Bir umudum var. Herkesin aşı, işi olacak. Yoksulumuz din istismarcılarının tuzağına düşmeden yardımlaşacak, Herkes kimliğini şeref gibi taşıyarak, kardeşçe kucaklaşacak. İşte o zaman bayramlarımız buruk olmayacak” dedi. Baykal, Kurban Bayramı dolayısıyla “şiirli” bir bayram mesajı yayınladı.

PARTİLERİN BAYRAM PROGRAMI

Türkiye yarın Kurban Bayramı’nı kutlamaya hazırlanırken, DTP, AKP, CHP ve MHP, örgütleri ve diğer partilerle bayramın ikinci gününde bir araya gelecek.
ADTP: DTP’nin Kurban Bayramı’nın ikinci gününde siyasi partilerle bayramlaşma programında CHP ile MHP yer almadı. Kurban Bayramı’nın ikinci gününde siyasi partiler birbirlerine bayram ziyaretlerinde bulunacak.
AAKP: Parti genel merkezinden yapılan açıklamaya göre AKP, siyasi partileri bayramın ikinci günü (28 Kasım) kabul edecek, her partiye bayramlaşma süresi olarak 15 dakika ayıracak.
ACHP: CHP’de partilerle bayramlaşma, bayramın ikinci günü gerçekleşecek. CHP’nin bayram programında, DTP yine yer almayacak.
AMHP: MHP de diğer siyasi parti temsilcileri ile bayramın ikinci gününde bir araya gelecek.
ÖNCEKİ HABER

Erdoğan: Açılım, ucu açık bir süreç

SONRAKİ HABER

DONDURMAM GAYMAK SHOW TV 20.00

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa