27 Kasım 2009 00:00

Minibüs şarampole yuvarlandı: 8 ölü

Mardin’in Midyat ilçesinde Kurban Bayramı nedeniyle ilçeye alış verişe gidenleri taşıyan minibüsün şarampole yuvarlanması sonucu meydana gelen kazada 8 kişi öldü, 3’ü ağır 14 kişi yaralandı.

Paylaş

Mardin’in Midyat ilçesinde Kurban Bayramı nedeniyle ilçeye alış verişe gidenleri taşıyan minibüsün şarampole yuvarlanması sonucu meydana gelen kazada 8 kişi öldü, 3’ü ağır 14 kişi yaralandı.
Midyat’ın Üçağıl köyünden Kurban Bayramı nedeniyle ilçeye alış veriş yapmaya gidenleri taşıyan Gazi Turan, yönetimindeki 47 LH 359 plakalı minibüs, sabah saat 08.00’de ilçe merkezine 3 kilometre kala Acırlı Beldesi yakınlarında, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıktı. Kontrolden çıkan minibüs karşı şeride geçip taklalar atarak şarampole yuvarlandı.
Minibüs içindekilerin etraf fırladığı feci kazada 6’sı olay yerinde 2’si hastanede olmak üzere 8 kişi hayatını kaybetti; 3’si ağır 14 kişi de yaralandı. Kazada ölenlerin adlarının Nezir Aktürk, Katibe Duran, Yusuf Akyüz, Ramazan Şahin, Abdurrahman Akbulut, Nisan Akbulut, Mehmet Sait Sağlam, Mehmet Halit Şahin olduğu belirtildi.
Kazanın ardından olay yerine çok sayıda ambulans sevk edilirken, çevreye fırlayan yaralılar jandarma ve sağlık ekipleri tarafından tarladan alınıp, ambulanslarla hastanelere sevk edildi. Yaralılardan durumları ağır olan 3 kişi Mardin’e gönderildi.
SİS YÜZÜNDEN 27 ARAÇ BİRBİRİNE GİRDİ
Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde etkili olan ve görüş uzaklığının 10 metreye kadar düştüğü çevre yolunda zincirleme trafik kazası meydana geldi. Her 2 şeritte toplam 27 aracın karıştığı zincirleme kazada 8 kişi yaralandı.
Kaza, dün saat 08.45 sıralarında Çevre yolu Sağlık Mahallesi mevkiinde meydana geldi. Yoğun sis nedeniyle görüş uzaklığının 10 metreye kadar düştüğü yolda, Edirne yönünde 19, Çorlu yönünde de 8 araç birbirine girdi. Her iki şerit de trafiğe kapatılırken, araçlarda bulunan 8 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı ve gelen ambulanslarla Çorlu Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Polis ekipleri yolu trafiğe tekrar açabilmek için kaza yapan araçların yoldan kaldırılması için uğraşıyor. (MARDİN-ÇORLU)
ÖNCEKİ HABER

Çocuklar pancar tarlasında

SONRAKİ HABER

Sivas katliamı sanığı Fransa’da

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...