27 Kasım 2009 00:00

Yalova’da köylüler taşocağına karşı çıktı

YALOVA merkeze bağlı Esadiye Köyü yakınında açılmak istenen taşocağına tepki gösteren köylüler, Bursa- Yalova karayolunu ulaşıma kapatmak istedi.

Paylaş

YALOVA merkeze bağlı Esadiye Köyü yakınında açılmak istenen taşocağına tepki gösteren köylüler, Bursa- Yalova karayolunu ulaşıma kapatmak istedi. Grubun eylemi jandarmanın müdahalesiyle sona erdi.
Esadiye Köyü Çifte Tepeler Mevkii’nde, Vatanım Hazır Beton İnşaat şirketi tarafından işletmesi planlanan Kalker Ocağı ve Kırma Eleme Tesisi’nin tanıtımı için toplantı düzenlendi. Toplantıya Yalova’dan otobüslerle gelen 200’e yakın kişi ile AKP Yalova Milletvekili İlhan Evcin ve Kent Konseyi Başkanı Şükrü Önder de katıldı. Toplantıda taş ocağının açılmasına tepki gösteren köy sakinleri, Yalova Çevre ve Orman Müdürü Vedat Altınel ile tartışırken, Muhtar Hidayet Yılmaz, “Köyümüzde taşocağı istemiyoruz” diye bağırdı.
Toplantıdan sonra Yalova- Bursa karayoluna çıkan köylüler, yolu trafiğe kapamak istedi. Yolu trafiğe kapatmak isteyen gruba jandarma ekipleri engel oldu. Daha sonra yol kenarına geçen grup, `Taşocağını istemiyoruz’ sloganı attı. Gruba yoldan geçen araç sürücüleri de korna ve klakson çalarak destek verdi. (YALOVA)
ÖNCEKİ HABER

BAŞYAZI

SONRAKİ HABER

Çocuklar pancar tarlasında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...