27 Kasım 2009 00:00

Ankara Sanayi Kongresi’ne hazırlanıyor

TMMOB adına Makina Mühendisleri Odası (MMO) tarafından 11-12 Aralık’ta Ankara’da yapılacak olan 17. Sanayi Kongresi’nde, Türkiye’de kalkınma ve istihdam odaklı sanayileşme masaya yatırılacak.

Paylaş

TMMOB adına Makina Mühendisleri Odası (MMO) tarafından 11-12 Aralık’ta Ankara’da yapılacak olan 17. Sanayi Kongresi’nde, Türkiye’de kalkınma ve istihdam odaklı sanayileşme masaya yatırılacak.
TMMOB adına MMO tarafından, 1963 yılından beri düzenlenen Sanayi Kongreleri’nin 17’incisi 11-12 Aralık tarihlerinde Ankara’da yapılacak. Kongrede MMO’nun “Türkiye Sanayiinde Öncelikli Sektörler ve Bölgesel Kalkınma Yaklaşımı ile Türkiye’de Kalkınma ve İstihdam Odaklı Sanayileşme İçin Planlama Önerileri” başlıklı iki raporu sunulacak.
Sanayinin yeniden yapılandırılması konusu kapsamında istihdam öncelikli bölgesel kalkınma ve model önerilerinin tartışılacağı kongreye Prof Dr. Hayri Kozanoğlu, Prof. Dr. Bilsay Kuruç, İktisatçı Mustafa Sönmez, Prof. Dr. İzzettin Önder, Prof. Dr. Hacer Ansal, Prof. Dr. İşaya Üşür, Prof. Dr. Aziz Konukman, Devlet Planlama Teşkilatı’ndan Rahmi Aşkın Türeli, Prof. Dr. Nesrin Sungur, Prof. Dr. Çağlar Güven ve Dr. Ercan Sarıdoğan sunumlarıyla katılacak.
Toplam yedi oturumda dokuz sunum yapılacak olan kongrede, “Kriz Sürecinde Dünya Ekonomisi ve Yeni Eğilimler” oturumunda küresel güç dengeleri ve emperyalizm ile krizde teknolojinin rolü ve küresel kapitalizmin krizi konuları ele alınacak. “Krizde Türkiye Sanayinin Durumu ve Geleceği” başlıklı oturumun ilkinde ise krizin Türkiye imalat sanayisi üzerine etkileri tartışılacak.
Bu oturumun ikincisinde 2001 krizinden bu yana imalat sanayisinin yatırımları ve yeniden planlı ekonomiye dönüş, üretim ve yatırım finansman destekleri hakkında konuşulacak. “Planlama Olgusu ve Türkiye Sanayinin Öyküsü” oturumunda ise 1961-1980 planlı dönem ve 1982-2008 planlı ekonomiden çıkışta Türkiye sanayisinin öyküsü irdelenecek.
Kongrede ayrıca, Makine Mühendisleri Odası’nın hazırladığı “Türkiye Sanayiinde Öncelikli Sektörler ve Bölgesel Kalkınma Yaklaşımı” ile “Türkiye’de Kalkınma ve İstihdam Odaklı Sanayileşme İçin Planlama Önerileri” başlıklı raporlar da tartışılacak. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

‘Güneş enerjisine yönelmeliyiz’

SONRAKİ HABER

Domuz gribinden ölenlerin sayısı 161’e ulaştı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa