27 Kasım 2009 00:00

ARINÇ PARTİSİNİ UYARMIŞTI

AKP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Arınç, hem kendi partisine hem de diğer siyasi partilere mesaj yolladı.

Paylaş

AKP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Arınç, hem kendi partisine hem de diğer siyasi partilere mesaj yolladı. DTP’ye yönelik sert eleştirilere katılmayan Arınç, “Bu açıklamalar tehlikeli sonuçlar doğurur” uyarısında bulundu. Bu endişe Çanakkale’de gerçek oldu.
Arınç, Başbakan ve Cemil Çiçek’in eleştirdiği DTP için “PKK’lı veya İmralı ile bağlantılı bir siyasal örgüt gözüyle bakanlar olabilir. Bu bence yanlıştır. DTP parlamentoda siyaset yapan bir partidir” dedi.
YANLIŞ VE TEHLİKELİ
Arınç “Türkiye’de özellikle Batı bölgelerinde Demokratik Açılım’a karşı da, Kürt eşittir PKK, PKK eşittir İmralı, eşittir DTP formülünü benimsetmeye çalışan birtakım gruplar, maalesef siyasetçiler de var. Baykal, Başbakan’ın DTP ile görüşmesinden sonra ‘Sadece DTP ile görüşmüş sayılmaz, İmralı ve PKK ile de görüşmüş sayılır’ demişti. Bu çok yanlış ve tehlikeli demişti.”
UYARDI VE OLDU
Türk-Kürt çatışmasını hiçbir siyasetçinin körüklememesi gerektiğini söyleyen Arınç, “Allah korusun, DTP’ye gösterilmiş bir tepki olmakla da kalmaz, Kürt kökenli vatandaşlarımızın batı, kuzey, güney, nerede yaşıyorsa yaşasın bulunduğu her yerde kendilerine tepki gösterilecek eylemler olarak dönebilecek bir etkileme söz konusu olabilir” dedi. Bu endişe, önceki akşam Çanakkale’de karşılık buldu. (ANKARA)


ÖNCEKİ HABER

Ahlatlı çiftçiler dertli

SONRAKİ HABER

Saldırı var, gözaltı yok!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...