27 Kasım 2009 00:00

İzmir’deki ırkçı saldırı kınandı

İZMİR’de DTP konvoyuna yapılan taşlı ve sopalı saldırıya ilişkin ortak basın toplantısı düzenledi.

Paylaş

İZMİR’de DTP konvoyuna yapılan taşlı ve sopalı saldırıya ilişkin ortak basın toplantısı düzenledi. EMEP, İHD, Özgür Demokratik Alevi Hareketi, Barış İçin Kadın Girişimi’nin de aralarında bulunduğu 13 kurumun desteklediği Demokratik Çözüm, Demokratik Türkiye Kampanyası İzmir Koordinasyonu, hükümeti göreve çağırdı.
İHD İzmir Şubesi’nde gerçekleşen toplantıda, MHP’li ve CHP’li kişilerce yapıldığı belirtilen saldırının önceden hazırlandığı ifade edildi. Polislerin konvoyu durdurduğu sırada saldırının gerçekleştiği ifade edilen açıklamada, olayın çeşitli basın organları tarafından “DTP’nin sorumsuzluğu” olarak aktarılması ve hükümetin bu yönlü açıklamaları kınandı.
Koordinasyon adına açıklama yapan; Süryani, Dostluk, Kültür ve Dayanışma Platformu Temsilcisi Zeynep Tozduman, saldırı sırasında taşların kovalarla getirildiğini ve bunu gören polislerin de saldırıyı engellemekte istekli davranmadığını belirtti. Tozduman, “Saldırıya neden olan, Kürt ve Türk halklarının eşit ve özgür birliktelik için ortaya koydukları iradeyi hazmedemeyen güçlerin, şiddet, inkar ve imha politikalarıdır” dedi.
(İzmir/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

İki farklı iklim zirvesi

SONRAKİ HABER

Ahlatlı çiftçiler dertli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...