27 Kasım 2009 00:00

Hendrix’e saygı

ZAMANIMIZIN en iyi keman sanatçılarından biri olarak kabul edilen Nigel Kennedy, Garanti Caz Yeşili...

Paylaş

ZAMANIMIZIN en iyi keman sanatçılarından biri olarak kabul edilen Nigel Kennedy, Garanti Caz Yeşili konserleri kapsamında 3 gece boyunca İstanbullu dinleyicilerle buluşacak. Babylon’da 9-10-11 Aralık 2009 tarihlerinde gerçekleştirilecek konserlerde, Nigel Kennedy Quintet, “Jimi Hendrix Experience” adını verdikleri performanslarında Hendrix klasiklerini yorumlayacak.
25 yıllık kariyerine satış rekorları kıran pek çok albüm ve proje sığdıran Kennedy, 1989 yılında çıkardığı “Vivaldi The Four Seasons” adlı albümünü iki milyondan fazla satarak, Guiness Rekorlar Kitabı’na girdi. Klasik müziğin tabularına başkaldıran sanatçı, olağanüstü yeteneğinin yanı sıra aykırı kişiliğiyle de tüm dünyanın dikkatini çekmeyi başardı.
Viyolonselist bir baba ve piyanist bir anneye sahip olmanın genetik avantajlarıyla büyüyen Nigel Kennedy, 2006’da Blues Note etiketiyle yayınladığı ilk caz albümüyle adından söz ettirdi. Kennedy, The Who ile birlikte sahne aldı. “The Doors Concerto” adlı albümünde ise The Doors klasiklerini dahice yorumladı.
(KÜLTÜR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

ÖRGÜTLÜ BASIN

SONRAKİ HABER

National Geographic’in en iyileri

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...