27 Kasım 2009 00:00

Bayram tebriklerinde öpüşmeyin

DENİZLİ Devlet Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Ahmet Bacanlı, bayramda insanların birbirini ....

Paylaş

DENİZLİ Devlet Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Ahmet Bacanlı, bayramda insanların birbirini tebrik etmek için öpüşmesinin, başta grip olmak üzere çeşitli enfeksiyonların yayılmasına sebep olabileceğini söyledi.
Dr. Bacanlı, özellikle üst solunum yolları viral enfeksiyonlarının sonbahar ve kış aylarında sık görüldüğünü, yakın temasların olduğu ortamlarda da yayılmasının daha hızlı olduğunu ifade etti.
Kurban Bayramı’ndaki ziyaretlerin bazı hastalıkların yayılmasına ortam hazırlayabileceğini vurgulayan Bacanlı, “Öpüşmek, başta üst solunum yolları enfeksiyonları olmak üzere boğmaca, zatürre, akciğer enfeksiyonları ve grip gibi birçok hastalığı bulaştırabilir. Havaların soğuduğu bu dönemde ve Kurban Bayramı’nda, öpüşmek yerine tokalaşmak daha doğru olur. Yanak yanağa da olsa, damlacık ve temas yoluyla enfeksiyon bulaşmasına yol açar. Bir geleneği yerine getirme kaygısıyla değil, hastalık riskini düşünerek bu gibi şeylerden mümkün olduğunca uzak durulması yönünde hareket edilmelidir” dedi. (DENİZLİ)
ÖNCEKİ HABER

Grev, işportacının yüzünü güldürdü

SONRAKİ HABER

BÖYLE KURBANA CAN KURBAN

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...