28 Kasım 2009 00:00

Palandöken’de işyerlerinin yüzde 80’i ruhsatsız

ERZURUM’un Palandöken ilçesindeki işyerlerinin yüzde 80’inin ruhsatsız olduğu ortaya çıktı.

Paylaş

ERZURUM’un Palandöken ilçesindeki işyerlerinin yüzde 80’inin ruhsatsız olduğu ortaya çıktı. Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, ruhsatsız işyerlerini 6 ay içerisinde kayıt altına alacaklarını söyledi.
Uzun zamandan beri ilçedeki bina ve işyerlerinin ruhsatları konusunda bir çalışma yapılmadığını vurgulayan Bulutlar, özellikle bina ve işyerlerini ruhsata işleyeceklerini ve kayıtlarını yapacaklarını ifade etti. Ciddi çalışmaları olduğuna vurgu yapan Bulutlar, bu iş için yirmi kişilik bir ekip oluşturduklarını ve bunların ciddi şekilde çalıştığını kaydetti.
Özellikle ilçedeki binaların yüzde 80’inin ruhsatsız olduğunu dile getiren Bulutlar, bunların kayıtlarının yaza kadar yetiştirileceğini söyledi. Kendi ilçe sınırları içerisinde bulunan işyerlerinin ruhsat almalarına yardımcı olduklarını vurgulayan Bulutlar, tüm ikazlara, çağrılara rağmen ruhsat almayan işyerlerini kapatabileceklerinin altını çizdi. Başkan Bulutlar, ruhsatsız hiçbir şey bırakmayacaklarını vurguladı.
KAYIT ALTINA ALINACAK
İlçelerinin yeni ilçe olması nedeniyle eskiden olduğu gibi korsan bir işyeri açılmasına müsaade etmeyeceklerini söyleyen Bulutlar, “Ben istediğim gibi dükkanı açar, istediğim gibi kapatırım anlayışı artık olmayacak. Her şeyi kayıt altına alacağız. Ne zaman nerede ne açıldı, ne zaman kapandı bileceğiz. Kayıt dışının önüne geçmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu ilçenin gelişmişlik düzeyini de gösterecek” dedi.
Erzurum’da daha bina bitmeden herkesin evine yerleştiğini belirten Bulutlar, bunun çok hatalı ve kayıt dışı olduğunu da ifade etti. Bu durumun bina sakinleri açısından da olumsuzlukları olduğunu vurgulayan Bulutlar, “Biri çıksa kooperatif adına bir borç çıkarsa oradaki insanlar mahvolur. Herhangi bir hak iddia edemezler. Bunlar yasallaştırıldığı zaman da orada oturan vatandaşın cebinden çıkıyor” diye konuştu. (ERZURUM)
ÖNCEKİ HABER

Darphane’de sözleşme imzalandı

SONRAKİ HABER

8 ayda 100 bin kişi fona başvurdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...