28 Kasım 2009 00:00

Arka Pencere Cabiria’yı koluna takıyor

HER cuma yayımlanan haftalık online film kültürü dergisi Arka Pencere, beşinci sayısında kapağına Fellini başyapıtı “Cabiria’nın Geceleri”ni yerleştiriyor!

Paylaş

HER cuma yayımlanan haftalık online film kültürü dergisi Arka Pencere, beşinci sayısında kapağına Fellini başyapıtı “Cabiria’nın Geceleri”ni yerleştiriyor!
27 Kasım-03 Aralık tarihlerini kapsayan beşinci sayısında Arka Pencere, Fellini’nin ölümsüz fahişesi Cabiria rolünde Giulietta Masina’yı kapağına taşıyor.
Online yayınlanan derginin beşinci sayısında “Çok Bilen Adam” köşesinde okunabilecek vizyon eleştirileri: “Neşeli Hayat”, “Türkler Çıldırmış Olmalı”, “Gizemli Yolculuk”...
Sinema yazarı Tunca Arslan, “Trendeki Yabancı” isimli köşesinde Yeşilçam’ın ‘dev’ emektarı Yadigar Ejder’den yola çıkarak sinema emekçilerini anıyor.
“Bornova Bornova”daki Altın Portakallı performansından sonra Ezel Akay’ın “7 Kocalı Hürmüz”ünde de büyük sükse yapan Öner Erkan, Arka Pencere’nin İtiraf Ediyorum köşesinin bu haftaki konuğu.
“Dövüş Kulübü”nün 10’uncu, “Yaratık”ın ise 30’uncu yıldönümünü fırsat bilen dergide bu iki filmden hareketle hazırlanmış dosyalar meraklısının ilgi göstermekten kaçınamayacağı türden.
Klasik bir başyapıtın incelendiği “Aşktan Da Üstün” köşesinde, bu hafta Fellini’nin “Cabiria Geceleri”ne (Le Notti Di Cabiria) dalıyoruz.
Yeni çıkan DVD’lere ayrılan “Aile Oyunu” sayfalarında ise “Inland Empire”, “Buz Devri 3”, “Labyrinth”, “Gölgesizler”, “In Bruges”, “Bir Erkek Hakkında”, “Gorgon”, “The Dark Crystal” ve “King Kong” (1976) filmleri inceleniyor.
Keyifli ‘hatırlatmalar’ bulacağınız “Sapık” köşesiyle devam eden Arka Pencere’nin beşinci sayısı, her sayıda olduğu gibi bir Alfred Hitchcock alıntısıyla nihayete eriyor:
“Konulu filmlerin tanrısı yönetmendir. Belgesel filmlerin yönetmeniyse bizzat tanrının kendisi.” (KÜLTÜR SERVİSİ)
www.arkapencere.com
ÖNCEKİ HABER

TAKSİ 4 Kanal 1 22:10

SONRAKİ HABER

Eğitim-Sen Kadın Dergisi, cinsel şiddet ve çocuk istismarını ele alıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...