28 Kasım 2009 00:00

Erdogan bayramlık ağzını açtı

Başbakan Erdoğan, bayram namazını Eyüp Sultan Camii’nde kıldı. Namazdan sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan’ın, soruları eleştirel tonla yanıtlaması dikkat çekti.

Paylaş

Başbakan Erdoğan, bayram namazını Eyüp Sultan Camii’nde kıldı. Namazdan sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan’ın, soruları eleştirel tonla yanıtlaması dikkat çekti. Başbakan açtı bayramlık ağzını: “Danıştay kararı ideolojik. Biz Sami Evren’in, şunun bunun Başbakan’ın sözlerine baş eğmesini değil, hukukun önünde baş eğmesini bekliyoruz. Medya domuz gribini gündeme getirmesin. Bahçeli’ye küfretmedim, bu onların seviyesi.”
AÇILIM VURGUSU
Başbakan, özellikle dini bayramların birlik ve beraberlik için en önemli fırsatlar olduğunu söyleyerek, “Demokratik Açılım sürecinin ağırlıklı gündemde olduğu bir dönemde, Kurban Bayramı’nın buna farklı bir ivme kazandırmasını” temenni etti. Bu sözlerinin ardından, memurların uyarı greviyle ilgili düşüncelerinin sorulması üzerine, ilgili kişilerin gerekli yaptırımı uygulayacağını belirten Erdoğan, bir ülkede yasaların çiğnenmesine müsaade edilirse, ülkenin yol geçen hanına döneceğini söyledi.
MEMURLARA TEHDİT
2.5 milyon memurun yaptığı uyarı greviyle ilgili soruları yanıtlayan Başbakan Erdoğan, grev sorusuna kızdı ve “Biten işi konuşmanın anlamı var mı?” dedi. Bir gazetecinin, KESK Genel Başkanı Sami Evren’in, ‘‘Biz Başbakan’ın sözlerine boyun eğecek sendika değiliz” sözlerini hatırlatması, Erdoğan’ı öfkelendirdi: “Biz Sami Evren’in, şunun bunun, Başbakan’ın sözlerine boyun eğmesini beklemiyoruz. Hukuka boyun eğmesini bekliyoruz. Ama hukukun önünde saygılı olmayanlar, yasalar önünde bunun hesabını verirler. Olay bu kadar basittir. Bunun bedelini ağır öderiz. Devlet gereğini yapmak durumundadır.”
DOMUZ GRİBİNDE MEDYAYA ÇATTI
Domuz gribi konusunda medyaya kızan Erdoğan, “Geçen yıl normal gripten kaç kişi ölmüş onu araştırırsanız bu yol gösterici olur. Bir yıla kadar domuz gribi diye bir şey duymamıştık. Medya bu konuyu bu kadar kurcalamasın, bırakalım vatandaşları kendi haline, devlet bu konuda gerekeni yapıyor. Diyorum ki medya bu konuda yardımcı olsun, işi gündemden düşürsün. Sağlık Bakanlığımız gerekli olanı yapıyor, şu an gerekli olan aşı ithali de yapılıyor” dedi. Ancak aynı gün Başbakan’ın açıklamalarına karşın Sağlık Bakanı Recep Akdağ, “Bu aşılanma (H1N1 aşısı) konusunda vatandaşların kafasını karıştıracak her ifade, Allah korusun ölüm sayılarının artması ile sonuçlanır, onun için hiçbirimiz vatandaşın kafasını karıştırmayalım” dedi.
‘DANIŞTAY’IN KARARI İDEOLOJİK’
Erdoğan, Danıştay’ın imam hatiplerin önünü açana ‘katsayı farkı’ uygulamasına yönelik iptal kararı için de “Danıştay ideolojik davranıyor” yorumunda bulundu. “Danıştay’ın aldığı bu karar, Danıştay’ın kendi içinde ne kadar çelişki içinde olduğunu gösteriyor. Bu konuda yetkili merciinin YÖK olduğunu söyleyen Danıştay’ın aynı yıl içinde tamamen farklı bir karar alması izah edilemez” dedi ve “mağdurların hakkını aramak üzere” bayram sonrası konuyu değerlendireceklerini belirtti.
KAÇIRAN SORU
Bahçeli’ye küfür ettiği iddialarına yanıt veren Başbakan, “O onların seviyesi” dedi. Gazeteciler son olarak Erdoğan’a önceki gün yaptığı ziyareti hatırlattılar. “Taksicileri ziyaret etmiştiniz, onlar da sizi Cumhurbaşkanı olarak görmek istediklerini söylemişti. Bu konuda ne diyorsunuz” sorusu karşısında Erdoğan, “Hepinize iyi bayramlar” diyerek gazetecinin sözünü kesti ve oradan uzaklaştı. (İstanbul/EVRENSEL)

LİDERLERDEN BAYRAM MESAJLARI
Muhalefet parti liderlerinin yayınladıkları bayram mesajlarında ana konu, son ayların en önemli siyasi tartışması olan demokratik açılım oldu. Gül ise ‘muhasebe yapmamız gerek’ dedi
CHP LİDERİ: Deniz Baykal, Türkiye’de anne ve babaların evlat acısıyla gözyaşı dökmeyeceği günlerin gelmesini umduğunu belirtti. Baykal, “gün gelecek toprak bütünlüğümüz, ulusal birliğimiz ve laik cumhuriyetimiz tehdit altında olmayacak” ifadesini kullandı.
MHP LİDERİ: Devlet Bahçeli, Türk milletini oluşturan fertler arasına nifak tohumları ekilmek istendiğini savundu. Bahçeli bu nifak tohumlarının yeşermemesi için herkesin bilinçli ve sağduyulu hareket etmesi çağrısında bulundu.
CUMHURBAŞKANI: Abdullah Gül, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile kıldığı namazdan sonra gazetecilerin sorularını yanıtlarken önce vatandaşların bayramını kutladı. Gül, Bayram Mesajı’nda da dile getirdiği bir konuyu yineleyerek, “Bayram günleri hepimizin bir daha her şeyi gözden geçirmemiz muhasebe yapmamız gerekir” dedi.
ÖNCEKİ HABER

DTP’li Kaplan tabura alınmadı

SONRAKİ HABER

AP’den Türkiye’ye basın özgürlüğü uyarısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...