28 Kasım 2009 00:00

‘Tadilat var’ dediler bir daha açmadılar

DERSİM’in Ovacık ilçesinde 1980’lerde faaliyete gecen Ovacık Yatılı İlköğretim Bölge Okulu, bu sene okulların açılmasından 3 hafta sonra tadilat gerekçesiyle kapatıldı.

Paylaş

DERSİM’in Ovacık ilçesinde 1980’lerde faaliyete gecen Ovacık Yatılı İlköğretim Bölge Okulu, bu sene okulların açılmasından 3 hafta sonra tadilat gerekçesiyle kapatıldı. Okulun kapatılmasına ilişkin ailelere hiçbir bildirimde bulunmayan yetkililer, birçok ailenin mağdur olmasına neden olurken, aradan aylar geçmesine rağmen okulun hâlâ kapalı olmasına ilişkin de çelişkili açıklamalar yapıyorlar. Yaşananlar, ‘Okul kapatılmak mı isteniyor’ sorusunu akıllara getiriyor.
Yaklaşık on köy muhtarı, başta İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olmak üzere Ovacık Kaymakamlığı ve yetkili kurumlarla yaptıkları görüşmelerden herhangi bir sonuç alamadı. Yetkililerin bazıları okulun Tunceli Üniversitesi’ne bağlanarak Tarım Fakültesi yapılacağını söylerken, bazıları okulun tadilat nedeniyle geçici olarak kapatıldığını söylediler. Aradan geçen 2 aya rağmen içinde herhangi bir tadilat yapılmayan okul, her geçen gün bir harabeye dönüyor. Öğrenim yılının başlamasıyla beraber okulları kapatılan öğrenciler ise şimdilik öğrenimlerini yerleşim yerlerine uzaktaki Yeşilyazı Yatılı Bölge Okulu’nda sürdürüyor. Her gün iki araç değiştirerek okula gitmek zorunda kalan öğrenciler ve aileler durumdan oldukça şikayetçi. Zaten oldukça zor koşullarda yaşamlarını sürdüren aileler, hem ekonomik olarak oldukça zor durumda kaldıklarını dile getiriyorlar, hem de uzak olan okula giden çocuklarının yollarda perişan olduklarını dile getirerek sorunun bir an önce çözülmesini istiyorlar. (Tunceli/EVRENSEL)
Erkan Kıl
ÖNCEKİ HABER

KIŞLADA BİR ŞÜPHELİ ÖLÜM DAHA

SONRAKİ HABER

Olaylar yatıştı tedirginlik sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...