28 Kasım 2009 00:00

Onlara yine çalışmak zorundaydılar

İETT ve özel halk otobüsü şoförleri, her bayram yaptıkları gibi bu bayramda da çalıştılar.

Paylaş

İETT ve özel halk otobüsü şoförleri, her bayram yaptıkları gibi bu bayramda da çalıştılar. Güneş doğarken evlerinden ayrılıp işlerinin başına gittiler, ne eşleriyle ne de çocuklarıyla görüşebildiler.
Gün boyu İstanbulluları gidecekleri yerlere götüren şoförler, sevdikleriyle ancak akşam evlerine gittiklerinde bayramlaştılar. Bayramda İstanbulluların akın ettiği Taksim’de çalışan şoförler, her şeye rağmen bayramda olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söylüyorlar.
Özel Halk Otobüsü çalışanı Feyyaz, saat 06.00’da kalkmış, 07.00’de ise işbaşı yapmış.
Evde kimseyle bayramlaşamamış. Bunun kendisini üzdüğünü söyleyen Feyyaz, her bayram aynı burukluğu yaşadığını ifade ediyor.
Saat 16.00’ya kadar çalıştıktan sonra eve gideceğini belirten Feyyaz, bayram boyunca sadece bir gün izin kullanacak, diğer günler ise çalışmaya devam edecek.
ZİYARETLER AKŞAM YAPILACAK
İETT Şoförü Selçuk Kaya, Feyyaz’dan daha önce kalkmış. Saat 06.00’dan bu yana direksiyon sallıyor. Bayram boyunca çalışacak olan Kaya, akrabalarıyla ve arkadaşlarıyla akşamları bayramlaşacağını dile getiriyor.
Yakınlarının yanında olamamak ne kadar üzüntü verici de olsa bayramda yakınlarını ziyaret edenleri, gezmeye gidenleri gidecekleri yere götürmekten mutlu olduğunu ifade eden Kaya, herkesin bayramını kutladığını dile getirdi.
HER ŞEY BİR GÜNE SIĞACAK
Özel Halk Otobüsü Şoförü Mustafa ve aynı otobüste para toplayan adaşı Mustafa da diğer arkadaşlarıyla aynı durumdalar; erkenden kalkmışlar, eşleriyle çocuklarıyla bayramlaşmadan işbaşı yapmışlar.
Sadece bayramın üçüncü günü izin kullanacaklarını anlatan Şoför Mustafa, “Her şeyi bir güne sığdıracağım. Akrabalarımı ziyaret edeceğim. Mahalledeki arkadaşlarla bayramlaşacağım ve gezeceğim. Artık ne kadarını yapabilirsem” diyor.
BUNUN MUTLULUĞU YETER!
Para toplayan Mustafa da adaşı gibi yapacağını söylüyor izin gününde. Bayramda çalışmanın iyi yanları olduğunu da söylüyor Mustafa.
Sadece bayramdan bayrama birbirlerini görmek zorunda olanları birbirine kavuşturduklarını ifade eden Mustafa, bunun mutluluğunun kendine yettiğini dile getiriyor.
(İstanbul/EVRENSEL)
Ercan Karakaya - Ulaş Özgür
ÖNCEKİ HABER

Trafik kazalarında onlarca kişi yaralandı

SONRAKİ HABER

Buruk karşıladılar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...