29 Kasım 2009 00:00

Rusya’da tren kazası: 39 ölü, 96 yaralı

MOSKOVA’dan St. Petersburg’a giden yolcu treni Nevsky Express raydan çıktı.

Paylaş

MOSKOVA’dan St. Petersburg’a giden yolcu treni Nevsky Express raydan çıktı. Önceki gün Türkiye saatiyle 22.34’de yaşanan kazada 39 yolcu ölürken, 96 yolcu da yaralandı. Kazanın meydana geldiği hatta, 2007 yılında yaşanan saldırıda 27 kişi hayatını kaybetmişti.
Rusya Sağlık Bakanı Tatyana Golikova, kazada 96 yolcunun yaralandığını, bunların yarısının rahatsızlığının ciddi seviyede olduğunu söyledi. Golikova durumun sürekli değiştiğini, henüz kesin rakamları vermenin de mümkün olmadığını belirtti. Trende görevlilerle birlikte 682 kişi bulunduğu açıklandı.
4 VAGON RAYDAN ÇIKTI
Bölgede inceleme yapan yetkililer, yolcuların tren raydan çıkmadan önce bir patlama duyduklarını iddia ettiklerini söyledi. Görgü tanıkları, trenin raydan çıkmadan önce acil fren yaptığını belirtirken, kazanın nedeniyle ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.
Yaralılara acil yardımda bulunabilmek için olay yerine seyyar hastane kurulduğu belirtilirken, ağır yaralılar helikopterlerle hastanelere taşındı. Ağır yaralılar için web blogları ve radyo anonsları ile kan talebinde bulunuldu.
Rusya Tren Yolları’ndan yapılan açıklamada yolcu treninin son 4 vagonunun raydan çıktığı belirtildi. Olayla ilgili arama -kurtarma ve sağlık hizmetleri yoğun bir şekilde devam ederken, kazayla ilgili inceleme başlatıldı. (MOSKOVA)
ÖNCEKİ HABER

Zere hasta tutuklular için yürüdü

SONRAKİ HABER

Karanfiller yerde kaldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...