29 Kasım 2009 00:00

Siyasiler tatlı yediler ama tatlı konuşmadılar

BAYRAMIN ikinci gününde siyaset bayramlaştı.

Paylaş

BAYRAMIN ikinci gününde siyaset bayramlaştı. Ellerde çiçeklerle parti yetkilileri birbirlerini ziyaret etti. Tatlı yenildi ama yine tatlı konuşulmadı. Hükümetin açılım süreci, domuz gribi, iktidar ile muhalefetin üslubu tartışma konusu oldu. CHP’yi ziyaret eden AKP heyeti, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın üslubuna yönelik eleştirilerle karşılandı.
AKP Genel Başkan Yardımcısı Reha Denemeç, “Biz misafiriz böyle yapmayın” dese de karşılıklı polemik yaşandı. MHP, DSP ve CHP heyetleri AKP’ye misafir oldu. Sebeb-i ziyaret bayramdı ancak gündem yine açılımdı.
MHP’NİN ZİYARETİ: AKP’yi ilk olarak MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal başkanlığındaki heyet, ziyaret etti.
Bal, hükümetin politikalarını eleştirdi. AKP Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz da, “Bu konuları her gün konuşuyoruz” diyerek bayram günü yapılan eleştirilere tepki gösterdi.
DSP ZİYARETİ: AKP’yi daha sonra Genel Başkan Yardımcısı Tufan Bural, Kadın Kolları Genel Sekreteri Ayten Şahin ve Parti Meclisi Üyesi Tuncer Ertürk’ten oluşan DSP heyeti ziyaret etti. Görüntü alınmasının ardından basın mensupları dışarı çıkarken Salih Kapusuz, basın mensuplarının mikrofonlarını içerde bırakabileceklerini belirterek, “Teknoloji ilerlediği için teknolojiye kurban gitmeyelim” şeklinde espri yaptı.
CHP’NİN ZİYARETİ: AKP’yi daha sonra İstanbul Milletvekili Nur Serter başkanlığındaki CHP heyeti ziyaret etti. Serter, bu bayramın, “İşsizliğin, yoksulluğun, hukuksuzlukların, telefon dinlemelerin, sağlık sorunlarının geride kalacağı bir sürecin başlamasına vesile olmasını” dilediklerini kaydetti. Salih Kapusuz da, İnsan hayatı olduğu sürece, sorunların da olacağına işaret ederek “Eğer projeniz varsa, millete anlatabiliyorsanız, ikna edebiliyorsanız, milletimizin ön yargısı olmadan her türlü siyasi desteği partilerimize verdiği bilinmektedir” diye konuştu.
Serter Sağlık Bakını Ve Başbakan arasındaki aşı tartışmalarına değinerek hükümeti eleştirince Kapusuz aşı olmamasının Başbakan’ın tercihi olduğunu ayrıca ABD Başkanı Barrack Obama’nın da aşı olmadığını kaydetti. (ANKARA)

DTP’Lİ KAPLAN ÖZÜR BEKLİYOR

DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, önceki gün Cizre’de protokolün Tank Taburu’nda yaptığı bayramlaşmaya alınmamasına sert tepki gösterip, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’a seslendi. Dün Şırnaklılarla bayramlaşan Kaplan yaptığı konuşmada, “Bunun özrünü bekliyorum. Sayın Genelkurmay Başkanı ya çıkacaksın ‘Bu benim emrimdir’ diyeceksin, ya yanlış diyeceksin. Demezsen, pazartesi günü ben meclisteyim. Bunun peşini bırakmayacağım” dedi.
ÖNCEKİ HABER

DERiN ‘MEHMET’ AMERiKA’DAN ÇIKTI

SONRAKİ HABER

CHP bölgeye açılabilir mi?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...