29 Kasım 2009 00:00

DERiN ‘MEHMET’ AMERiKA’DAN ÇIKTI

BUNDAN tam 13 yıl önce, Kasım 1996’da olmuştu Susurluk Kazası. Susurluk’taki kazada Abdullah Çatlı’nın üstünden Mehmet Özbay ismine düzenlenmiş ...

Paylaş

BUNDAN tam 13 yıl önce, Kasım 1996’da olmuştu Susurluk Kazası. Susurluk’taki kazada Abdullah Çatlı’nın üstünden Mehmet Özbay ismine düzenlenmiş bir kimlik çıktı. Bu kimliğin sahibi tam 13 yıl sonra Hürriyet gazetesinden Tolga Tanış’ın haberine göre Amerika’da ortaya çıktı.
Mehmet Özbay, 1961 Şanlıurfa Suruç doğumlu. Gençlik yıllarında ülkücü harekete katıldı. Abdullah Çatlı’yla bu şekilde tanıştı. Ergenekon sanığı Ali Yasak’la (Drej Ali) yakın ilişkileri oldu. ‘80 sonrası ilişkileri devam etti. O aralarındaki ilişkiye “dostluk”, dese de, bir tür lojistiğe dönüştü. Çatlı’ya kimliğini verdi. Pasaportlarını kullandırdı.
KAYBOLDU!
Kazadan sonra uzun süre ortadan kayboldu. 2000’de Bahçeşehir’de çıktı. Bir dükkan ihalesinde. Ancak olay gazetelik olunca yine yeraltına çekildi. Önce New York’a yerleşti. Oradan Atlanta’ya. En sonunda da 7 yıldır yaşadığı Jefferson’a geldi. Amerika’nın güneyinde, 6 bin 500 nüfuslu, gözden uzak bir Amerikan kasabasına.
HALA KİMLİK KULLANDIRIYOR
Tam 13 yıl önce kimliğini Abdullah Çatlı’ya kullandırttığı için meşhur olmuştu Mehmet Özbay. Ve bugün hâlâ başkalarına kimliğini kullandırtma alışkanlığından vazgeçmiş değil. Brooklyn’de bir spor salonu üyeliği var. Ortağı Göksel Bulat, 4 ayrı kişinin o salona Mehmet Özbay adıyla girdiğini söyledi.
Hayatına Mehmet Özbay olarak başlıyor. 1995’te yeni pasaportunu Mehmet Özbey olarak çıkartıyor. 2006’da da mahkemeye gidip adını Michael Bay yapıyor. İşadamı Mehmet Özbay’in şirketi şimdi toplam 20 milyon dolarlık bir ciroya sahip. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Genelkurmay ‘kafes’lemeye bozuldu

SONRAKİ HABER

Siyasiler tatlı yediler ama tatlı konuşmadılar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa