29 Kasım 2009 00:00

Kasada ne var?

EMEKLİ Deniz Albay Ali Belgütay Varımlı’nın, kayıtlara ‘şüpheli ölüm’ olarak geçen intiharının ardından ihbar telefonları yağdı.

Paylaş

EMEKLİ Deniz Albay Ali Belgütay Varımlı’nın, kayıtlara ‘şüpheli ölüm’ olarak geçen intiharının ardından ihbar telefonları yağdı. Savcılık, Varımlı’nın telefon görüşmelerini incelemeye aldı.
Sarıkız darbe planını ihbar eden albay olduğu ortaya çıkan Varımlı’da Ergenekon’a dair çok sayıda belge olduğu iddia ediliyor.
‘BALKONDAN ATILDI’ İDDİASI
İstanbul Kadıköy Cumhuriyet Savcılığı Albay Varımlı’nın intiharıyla ilgili yapılan haberleri ihbar kabul ederek soruşturmayı genişletti. Savcılığa gelen bir ihbar telefonunda Varımlı’nın birileri tarafından balkondan atıldığına dair şahitlerin bulunduğu iddia edildi. Ayrıca Varımlı’nın ölmeden önce bazı kişilerle yüz yüze görüşmeler yaptığı da öne sürüldü.
GÜNLÜKLERDE VARDI
Başka bir telefon ihbarında ise Varımlı’nın bazı çok önemli belgeleri CD’ye aktararak kasasına koyduğu öne sürüldü. Hazırladığı raporla eski Deniz Kuvvetleri Komutanı İlhami Erdil’in mahkum olmasını sağlayan Varımlı’nın adı eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Özden Örnek’e ait günlüklerde de sıkça geçmişti.
ALBAYIN POLİS İFADELERİ
Öte yandan Varımlı’nın, 10 ay önce çete kurmak suçundan gözaltına alındığında polise verdiği ifadede ilginç detaylar ortaya çıktı. Varımlı’nın yurtdışından getirilecek yüklü bir para ile ilgili olarak üstdüzey birçok görevli ile temas ettiği ve Bedrettin Dalan’a ait Beykoz Keçilik’teki bir arazinin denize açılmasına aracılık ettiği iddia edildi. (İSTANBUL)
ÖNCEKİ HABER

NOT

SONRAKİ HABER

‘Dersim 38 Katliamdır’ mitingi yapılacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...