30 Kasım 2009 00:00

Bekleyiş bir umuttur

Hatice Gülmez Nalbant otuz kadar yağlıboya yapıtıyla ‘Bekleyiş’ adlı sergisini oluşturdu. Sergi 2 Aralık’ta Taksim Sanat Galerisi’nde açılacak.

Paylaş

Hatice Gülmez Nalbant otuz kadar yağlıboya yapıtıyla ‘Bekleyiş’ adlı sergisini oluşturdu. Sergi 2 Aralık’ta Taksim Sanat Galerisi’nde açılacak.
“Yaşamda herkes bekleyiş içinde… En umutsuz görünen bekleyişlerde bile bir umut vardır. Umuttur bekleyiş” diyen sanatçı, tablolarında en durağan görünen bekleyişlerde bile varolan devinimi anlattı. “İleriye doğru akan bir devinimdir bekleyiş” felsefesiyle eser veren ressam, şöyle diyor:
“Doğadaki sessiz, kıpırtısız görünen anlar, görüntüler bile bekleyişi söyler. Yürek sevdiğini bekler gelmeyeceğini bilse de; göz sevdiğini arar kalabalığın içinde… İnsan hep umutlu, mutlu, mutsuz, kaygılı, keyifli değişik duygularla da olsa bekleyiş içindedir... Kimi zaman bir iç mekanda, kimi zaman kırsalda, kentte bir şeylerin beklentisi içinde, koşturan düşünen, suskun… Hep bekler gibiyizdir bir adım ötesini… Alışmışızdır beklemeye bir kere, sıralarda, yollarda, kapı önlerinde, mahpusta… Bekleyişlerin en anlamlısıdır; beklerken sürdürmek paylaşımı ve hayata katılma isteğini… Birleştirmek bekleyişlerin acısını, özlemini, umudunu ve seslenmek sevdiğine, bütün insanlara kararlıca.”
‘Bekleyiş’ sergisi 2- 16 Aralık 2009 da Taksim Sanat Galerisinde sanatseverleri bekliyor.
Kula’da doğan sanatçı; gerek Atatürk Eğitim Fakültesi, gerek (Çapa) İstanbul İlköğretmen Okulu resim bölümünde Selahattin Taran, İlhami Demirci, Ramiz Aydın gibi değerli hocalardan eğitim aldı. ‘Bekleyiş’ birçok karma sergiye katılan sanatçının on ikinci kişisel sergisi. (KÜLTÜR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Görmezden gelinenlerin fotoğrafları ‘Hayatın İçinden’de

SONRAKİ HABER

Wallraff’la Almanya’nın merkezine seyahat

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...