30 Kasım 2009 00:00

EMEP TUZLA’DA HALK TOPLANTISI YAPTI

Domuz gribine karşı aşı olunmalı mı olunmamalı mı? Tuzla’nın İçmeler Mahallesi’nde özellikle okullardan “Çocuğunuza domuz gribi aşısı yapılmasını istiyor musunuz?” yazılı kağıtlar gelince herkeste bir panik başladı.

Paylaş

Domuz gribine karşı aşı olunmalı mı olunmamalı mı? Tuzla’nın İçmeler Mahallesi’nde özellikle okullardan “Çocuğunuza domuz gribi aşısı yapılmasını istiyor musunuz?” yazılı kağıtlar gelince herkeste bir panik başladı. Başbakan’ın “Ben aşı olmam” sözleri herkesin kafasını karıştırdı.
Emek Partisi (EMEP) Tuzla İlçe Örgütü halkın kafasındaki bu soru işaretlerini kaldırmak için bir panel düzenledi. İçmeler Mahallesi’nde yapılan toplantıya Operatör Doktor Medet Yılmaz katıldı.
Tuzla Doğuspor Kulübü lokalinde yapılan toplantıya mahalle halkı yoğun ilgi gösterdi. Toplantının açış konuşmasını yapan EMEP Tuzla İlçe Yöneticisi Adile Doğan, bu toplantıyı yapmaktaki amaçlarının son günlerde Başbakan’ın açıklamaları ile iyice tartışılmaya başlanan domuz gribi aşısının neden olunması gerektiğini söyledi.
Op. Dr. Medet Yılmaz, hastalığın ortaya çıktığı ilk günden bu yana en çok yoksul emekçilerin hastalıktan etkilendiğini, bunun nedeninin ise okullarda, işyerlerinde, toplu taşıma araçlarını kullanmak zorunda olduğundan kaynaklandığını ifade etti.
Risk grubunun başında en çok hamile kadın ve çocukların olduğunu ifade eden Yılmaz, Başbakan’ın yaptığı açıklamaya anlam veremediğini söyledi.
Yılmaz, bu hastalığın başladığı ilk günlerden bu yana Dünya Sağlık Örgütü’nün yaptığı açıklamaya göre 62 milyon kişinin aşı olduğunu ama aşıdan kaynaklı bir ölümün gerçekleşmediğini kaydetti. Kendisinin ve ailesinin aşı olduğunu söyleyen Yılmaz, aşının insan sağlığına bir zararının olmadığını bunun için herkesin aşı olması gerektiğini, ancak yan etkilerine önlem için hastalığı olanların aşı olmadan önce doktorlara hastalıklarını belirtmeleri gerektiğini söyledi.
Daha sonra toplantıda söz alan EMEP İstanbul İl Yöneticisi Metin İlgün, domuz gribine en çok emekçilerin yakalandığını bunun da normal olduğunu çünkü krizden kaynaklı ülkede binlerce emekçinin işsiz kaldığını, düzenli beslenemediğini, hastalandığı zaman hastanelere gidemediğini ifade etti. İlgün, “Başbakan bilime karşı emekçilerin hurafelere inanmalarını istiyor. Bütün bu sıkıntıları yaşamamıza sebep olan iktidara karşı emekçilerin birleşmeleri gerekiyor” diye konuştu. (İSTANBUL)
Ali Doğan
ÖNCEKİ HABER

Belediye sürgün için tazminat ödeyecek

SONRAKİ HABER

İşçinin adını anan yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...