30 Kasım 2009 00:00

Belediye sürgün için tazminat ödeyecek

YENİMAHALLE Belediyesi’nde şef kadrosuyla çalışırken, 2004 yerel seçimlerinde AKP’li Ahmet Duyar’ın başkan olarak seçilmesinin ardından defalarca sürülen ve son olarak iki metrekarelik kulübeye görevlendirilen...

Paylaş

YENİMAHALLE Belediyesi’nde şef kadrosuyla çalışırken, 2004 yerel seçimlerinde AKP’li Ahmet Duyar’ın başkan olarak seçilmesinin ardından defalarca sürülen ve son olarak iki metrekarelik kulübeye görevlendirilen Tüm Bel-Sen Ankara 2 No’lu Şube yöneticisi Hüseyin Bekar, belediyeye açtığı manevi tazminat davasını kazandı. Belediye Bekar’a 5 bin TL ödemeye mahkum edilirken, Bekar cezanın eski yönetim tarafından ödenmesi için girişimlerde bulunacak.
ÖNCE ‘KONTEYNIR’, SONRA ‘HÜCRE’ CEZASI
1996 yılından bu yana Yenimahalle Belediyesi’nde çalışan Tüm Bel-Sen Şube yöneticisi Hüseyin Bekar, AKP’li Ahmet Duyar’ın yönetime gelmesinin ardından “geçici görevlendirme” adı altındaki sürgünlerle üyelerinden ve diğer memurlardan tecrit edildi. AKP’li Duyar’ın görevi devralmasının 3. günü “vidanjör memuru” olarak görev yeri değiştirilen Bekar, kendisi gibi şef kadrosunda olan iki memurla birlikte belediyenin Mamak Çöplüğü’ndeki dökümhanesine “çöplük memuru olarak” sürülmüştü. 1 yıl boyunca burada elektrik ve suyu bulunmayan konteynırda görev yapan Bekar, açtığı dava sonrası olayın basına yansımasının ardından Askerlik Şubesi’nde görevlendirilmişti.
Daha sonra Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne dönen Bekar, 2008 yılında sendikanın şube sekreteri seçilmesinden kısa bir süre sonra, “Araçlara yön göstermek ve döküm sahasında karşılaşılan teknik sorunlarla ilgili rapor hazırlaması” için tekrar Mamak Çöplüğü’ne sürülmüştü. 20 gün sonra ise Bekar, Batıkent İnönü Mahallesi’ndeki hizmet binasına “Giriş çıkış yapan araçların kaydını tutmak” için masa ve sandalye sığmayan 2 metrekarelik bir kulübeye sürgün edilmişti. Konu gazetemize “Sendikalı memura hücre hapsi cezası” diye yansırken, Hüseyin Bekar, sendikanın ve kendisinin açtığı davaların ardından görev yerine dönmüştü.
BELEDİYE MAHKUM OLDU
Hüseyin Bekar ve Tüm Bel-Sen, Bekar’ın geçici görevlendirmeleri iptal eden mahkeme kararlarının belediye tarafından etkisiz hale getirildiği gerekçesiyle manevi tazminat davası açtı. Ankara 14. İdare Mahkemesi’nde görülen dava geçtiğimiz günlerde sonuçlandı. Mahkeme, uygulanan geçici görevlendirmelerin Bekar’ı cezalandırmaya ve mahkeme kararlarını etkisiz hale getirmeye yönelik olduğu gerekçesiyle Yenimahalle Belediyesi’ni 5 bin TL manevi tazminat ödemeye mahkum etti.
‘ESKİ YÖNETİM ÖDESİN’
Ancak son yerel seçimlerde AKP’li Ahmet Duyar ve ekibi yeniden seçilemedikleri için söz konusu cezayı yeni yönetim ödeyecek. Hüseyin Bekar, mahkemenin uygun gördüğü tazminatı cezanın asıl sorumlusu olan Duyar başkanlığındaki yönetimin ödemesi gerektiği görüşünde. Bekar, şimdi tazminat cezasının sürgünde sorumluluğu olan, eski belediye yönetiminin ödemesi için yargıya başvuracak. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Uzer işçisinden Başbakan’a mektup

SONRAKİ HABER

EMEP TUZLA’DA HALK TOPLANTISI YAPTI

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...