13 Mart 2011 13:37

Çevre ve insan sağlığı hiçe sayılıyor

Kocaeli Körfez ilçesinde kurulu olan karayolları 17. Bölge müdürlüğü; Yavuz Sultan Selim Mahallesi, Yeniyalı Mahallesi ve Çamlıtepe Mahallesi sınırında bulunan boş araziye asfalt şantiyesi yapımına başladı. Mahalledeki evlere uzaklığı 25-50 metre olan, çevreye ve insana vereceği zarar göz önüne alınmadan, asfalt

Çevre ve insan sağlığı hiçe sayılıyor
Paylaş
Hayrettin Yıldıztekin

Asfalt şantiyesinin yerleşim alanlarının dışında bir yere kurulmasını isteyen mahalleli başlattıkları imza kampanyasında 2 gün içerisinde 1000 den fazla imza topladı. Bugün saat 11.00’de yapılacak basın açıklamasıyla tepkilerini büyütmeyi hedefleyen mahalleli imza kampanyasına devam ediyor.

Mahalleye kurulmak istenen asfalt şantiyesiyle ilgili görüş aldığımız Çamlıtepe mahallesinde oturan Cemal Türkoğlu, üç mahalleyi de çevre ve insan sağlığı açısından olumsuz etkileyecek olan asfalt şantiyesinin kentin dışında insanları ve çevreyi etkilemeyecek alanlara kurulması gerektiğini belirterek “Dilovası’nda anne sütü bile zehirli çıkıyor. Çünkü bütün fabrikalar yerleşim alanlarının içerisinde. Biz de Dilovası’nda yaşayan insanlar gibi zehir solumak istemiyoruz” dedi. Mahalle sakinlerinden Hasan Salık, şantiyenin kurulacağını yeni öğrendiğini ve böyle bir şeyin kabul edilemez olduğunu dile getirirken “Biz burada yaşıyoruz. Çocuklarımız burada okula gidiyor. Hasta olanlar buradaki hastanede tedavi oluyor. Üç mahallede de pazar kuruluyor. Bu şantiye tüm bunları olumsuz etkileyecek. Mahallemizde asfalt şantiyesi istemiyoruz” dedi.
 

‘HAKKIMIZI SONUNA KADAR ARAYACAĞIZ’

Çamlıtepe Mahallesinde oturan aynı zamanda Kapıkayalılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı olan Dursun Yaman, mahallelerinde çevreyi ve insanı olumsuz etkileyecek olan asfalt şantiyesini istemediklerini belirterek, “Mahallemizde şantiye istemediğimizi resmi kurumlara bildireceğiz. Bununla beraber tüm demokratik haklarımızı da sonuna kadar kullanacağız” diye konuştu. Durumun sonuna kadar takipçisi olacaklarını belirten Yaman, tüm mahalle sakinlerine birlik olma çağrısı yaptı. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Nazım, Çaycuma’da ‘Hasret’le anılacak

SONRAKİ HABER

Tarım desteklenmiyor ithalat rekorlar kırıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...