30 Kasım 2009 00:00

Iğdırlılar allaha emanet!


YANLIŞ teşhis iddialarıyla bir çocuğun yaşamını yitirdiği Iğdır Devlet Hastanesi’nde uzman çocuk doktorunun olmadığı ortaya çıktı. Çocuklarını muayene etmek için hastaneye götüren aileler, acilden geri gönderildiklerini ileri sürerken, Başhekim Cesim Güneş ise Sağlık Bakanlığı’nın ihtiyacı bildiği halde doktor göndermediğine dikkat çekti.
Abdürrezak ve Fatma Kalkan çiftinin 1 yaşındaki bebekleri Narin’in yanlış teşhis sonucu öldüğü iddialarıyla gündeme gelen Iğdır Devlet Hastanesi’nde yeni bir skandal daha ortaya çıktı. Iğdır Devlet Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Servisi’ne muayene için gelen çocuk ve kadınlar doktor olmadığı için acilde yapılan ayaktaki tedavilerinin ardından evlerine gönderiliyor. Hastanede özelikle salgın hastalıklar nedeniyle gelen çocukların tamamı acil servislere yönlendirilirken, sağlık ocakları ile acil servislerin önlerinde ise kuyruklar oluşmaya başladı. Özelikle domuz gribi şüphesiyle gelen hastaların tamamının acil servislere yönlendirilmesi tepkilere neden oluyor. Vatandaşlar uygulamalara tepki gösterirken, hastane yetkileri ise doktorların kente gelmemesinden yakınıyor.
HASTALAR ALLAHA EMANET
Yeni doğmuş bebeğini hastaneye getiren Metin Öztürk, hastanede çocuk uzmanının olmamasından dolayı çocuğunun tedavi olamadığını ileri sürdü. Maddi durumu iyi olmadığı için özel hastaneye de gidemediğini belirten Öztürk, “Benim çocuğum hastalandığında hastaneye götürdüm. Ancak orada bana uzman olmadığı için acil veya sağlık ocağına götürmemi istediler. Buraya götürdüğümüzde ise oradaki doktorlar pratisyen oldukları için bakmadan iki ilaç yazıp gönderiyorlar. Özelikle domuz gribi korkusundan giden hiçbir çocuk tedavi olamıyor. Hastanenin acil servisi önünde kuyruklar oluşuyor. Devlet bir kenti böyle kaderine terk edebilir mi? Buna bir çözüm bulunmalıdır” dedi.
Çocuğunu yüksek ateşten dolayı hastaneye getiren Hacer Karasu da, uzman doktor olmadığı için, acile yönlendirildiğini kaydetti. Çocuğunun halen hastalığının sürdüğünü de belirten Karasu, soruna çözüm bulunmasını istedi. Hastaneye oğlunu götürdüğünde çocuk doktoru olmadığını öğrendiğinde şaşkına döndüğünü belirten Zeynep Voral da, ne çocuğu ne de kendisinin hastanede uzman doktorun olmamasından dolayı muayene olamadığını dile getirdi.
SAĞLIK BAKANLIĞI BİLİYOR GÖNDERMİYOR
DİHA’nın iddialarla ilgili görüştüğü Iğdır Devlet Hastanesi Başhekimi Cesim Güneş, Sağlık Bakanlığı’na hastanenin doktor ihtiyacını bildirdikleri halde kendilerine doktor gönderilmediğini söyledi. Güneş, doktorların da hastane koşullarını beğenmedikleri için istifa ettiklerini ya da tayinlerini istettikleri söyledi. Hastanede normal koşullarda tedavilerin güçlükle yapıldığı kaydeden Güneş, çocukların grip salgını nedeniyle sayılarının artması ve doktor olmaması nedeniyle tedavilerinin yapılamadığını aktardı.(Iğdır/DİHA)

Evrensel'i Takip Et