30 Kasım 2009 00:00

CHP’den GDO tepkisi

CHP Balıkesir Milletvekili Ergün Aydoğan, GDO’lu ürünler için bir kanun düzenlemesi yapılmadan yönetmelik çıkarılmasını TBMM Gündemine taşıdı.

Paylaş

CHP Balıkesir Milletvekili Ergün Aydoğan, GDO’lu ürünler için bir kanun düzenlemesi yapılmadan yönetmelik çıkarılmasını TBMM Gündemine taşıdı. CHP Balıkesir Milletvekili Ergün Aydoğan, GDO’lu ürünler için bir kanun düzenlemesi yapılmadan yönetmeliğin çıkarıldığına dikkat çekerek “Kanun çıkmadan yönetmeliğin bu kadar aceleyle çıkarılması ve uygulamaya geçilmesinin nedeni ve gerekçesi nedir?” diye sordu. Aydoğan, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker’in yazılı olarak yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına bir soru önergesi verdi. Aydoğan, Bakan Eker’in şu soruları yanıtlamasını istedi:
*Türkiye’ye son 10 yıl içinde ithal edilmiş ve halen edilmekte olan, yasal sınırın üzerinde ve yasal sınırlar içinde genetik yapısı değiştirilmiş organizma (GDO) içeren tarım ürünleri hangileridir? Bu ürünler hangi ülkelerden ithal edilmektedir? -Türkiye’de son 10 yıl içinde üretilmiş ve halen üretilmekte olan, yasal sınırın üzerinde ve yasal sınırlar içinde GDO içeren tarım ürünleri hangileridir?
*Türkiye’ye ithal edilmiş ve/veya Türkiye’de üretilmiş GDO’lu tarım ürünlerinin (Yasal sınırın üzerinde ve yasal sınırlar içinde), içeriğinde kullanıldığı tüketim maddeleri hangileridir?
*Türkiye’ye ithal edilmiş/edilmekte olan GDO’lu (Yasal sınırın üzerinde ve yasal sınırlar içinde), tüketim maddeleri hangileridir?
*Bebek bisküvileri, mamaları vb. bebek gıdalarında GDO’lu ürünler (Yasal sınırın üzerinde ve yasal sınırlar içinde) kullanılmış mıdır / kullanılmakta mıdır? (ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

Bir tek doktora eğitimlerini yapamıyorlar

SONRAKİ HABER

Iğdırlılar allaha emanet!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...