01 Aralık 2009 00:00

Böyle küslük görülmedi!

DERENİN üzerine köprü yaparken köylülerin kendisiyle dalga geçmesine kızan 73 yaşındaki İsmail Er, kendini eve kapattı. Er, 20 yıldır evden dışarı adım atmıyor.

Paylaş

DERENİN üzerine köprü yaparken köylülerin kendisiyle dalga geçmesine kızan 73 yaşındaki İsmail Er, kendini eve kapattı. Er, 20 yıldır evden dışarı adım atmıyor.
Çanakkale Bayramiç’te yaşayan İsmail Er, köylülere tam 20 yıldır küs. Er, köye 2 kilometre uzaklıktaki derenin üzerinden geçerek tarla bahçelerine giden köylülerin yolculuğunu kolaylaştırmak amacıyla bir köprü yapmak için harekete geçti. Köprünün yapımı için bütün malzemeleri kendi parasıyla aldı. Köylülerden de, köprünün inşaatında çalışmaları için yardım istedi. İsmail Er, köylülerin bu girişimini ciddiye almaması üzerine köprüyü yapmaktan vazgeçerek, en azından traktörlerin sudan geçerken tekerleklerine taşların takılmasını önlemek amacıyla suyun içine beton dökerek traktörlerin dereden geçişlerini kolaylaştırdı. Ancak, köprü yapımıyla ilgili kendisiyle dalga geçilmesine içerleyen İsmail Er, o günden sonra eve kapandı. Tam 20 yıldır evinden çıkmayan İsmail Er’in, kendisiyle dalga geçen köylüleri protesto etmek için bu kararı aldığı ileri sürüldü.
KÖPRÜ YENİ YAPILDI
Olayın yaşandığı yıllarda çocuk olan köylü Sadettin Korkmaz, “Biz olayı tam olarak hatırlamıyoruz. Ama büyüklerimizden duyduğumuz kadarıyla İsmail amca köprü yapma girişimi sırasında yaşananlardan dolayı hayata küsmüş. Kendisini en son çocukken görmüştük. Yüzünü bile unuttuk. Oysa İsmail amca köyün ileri gelenlerindendir. Kendisi ‘Ziraatçi İsmail’ diye anılır. Köyde meyveciliği başlatan ilk kişilerdendir. 20 yıl önce köprü yapma girişimi de ileriyi görebilen bir kişi olduğunu gösteriyor. Aradan yıllar geçti ve İsmail amcanın 20 yıl önce yapmak istediğini köylüler bundan 3 yıl önce yaptı. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Dijital çipli kimlik dönemi

SONRAKİ HABER

PKK eylemleri sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...