01 Aralık 2009 00:00

Savunma kitaplaştırıldı

ASKER kökenli Gazeteci Rahmi Yıldırım, “TSK’ya hakaret” suçlamasıyla 301’inci maddeden yargılanıp beraat ettiği davadaki savunmasını kitaplaştırdı.

Paylaş

ASKER kökenli Gazeteci Rahmi Yıldırım, “TSK’ya hakaret” suçlamasıyla 301’inci maddeden yargılanıp beraat ettiği davadaki savunmasını kitaplaştırdı. Dava, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’un şikayeti üzerine açılmıştı. Yıldırım savunmasında, Başbuğ’a ‘Emekliye ayrıldığınızda maaşınızla yetinmeyip, bir holdingde yönetim kurulu üyeliği koltuğuna oturmayı mı düşlüyorsunuz?’ sorusunu yöneltiyor.
HOLDİNG YÖNETİCİSİ GENERALLER
‘Sermayenin Paşaları’, Yıldırım’ın savunmasının yanı sıra gerekçeli beraat kararını ve davanın medyadaki yankılarını, davayla ilgili köşe yazılarını içeriyor.
Kitaplaştırılan savunmada, iddianameye hukuki itirazların ardından Ordu Yardımlaşma Kurumu (OYAK) üzerinden TSK’nın ekonomi politiği sorgulanıyor. Kitabın “Holding Paşaları” başlıklı bölümünde de emekliliklerinden sonra holding yönetim kurullarına giren generaller eleştiriliyor.
Söz konusu dava, Rahmi Yıldırım’ın bir yazısında geçen, “Maaşıyla yetinip üniformanın onurunu her şeyin üzerinde tutanları tenzih ederek, şu kadarını söyleyeyim; ‘Atatürk ilke ve inkılaplarının yılmaz savunucusu’ paşalar, aslında sermaye düzeninin koruyucusu, neferleri, aktörleri ve figüranlarıdır” sözlerine karşı dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök adına Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’un suç duyurusu üzerine açılmıştı. Davada Yıldırım’ın 3 yıla kadar hapisle cezalandırılması istenmişti.
318 sayfalık kitap Karınca Yayınları tarafından yayımlandı. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

YÖK KATSAYI KARARINA İTİRAZ EDECEK

SONRAKİ HABER

Dijital çipli kimlik dönemi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...