01 Aralık 2009 00:00

TALAT ANKARA’DA

KKTC Cumhurbaşkanı Talat, Davutoğlu ile dün akşam yemeğinde buluştu. Talat, bugün da Gül ve Erdoğan’la bir araya gelecek.

Paylaş

KKTC Cumhurbaşkanı Talat, Davutoğlu ile dün akşam yemeğinde buluştu. Talat, bugün da Gül ve Erdoğan’la bir araya gelecek.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Özgürgün, istişarelerde bulunmak üzere Ankara’ya geldi. Talat ve beraberindeki heyet, akşam saatlerinde Ankara’ya ulaştı.
Heyet Dışişleri Bakanlığı’ndan üst düzey diplomatlarla değerlendirme toplantısı yaptıktan sonra Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile akşam yemeğinde bir araya geldi.
GÜL VE ERDOĞANLA GÖRÜŞECEK
Talat ve Özgürgün’ün, bugün Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesi bekleniyor. Kıbrıs’ta 54 turu geride bırakan müzakereler geçen hafta İstanbul’da düzenlenen Avrupa Birliği-Türkiye troyka toplantısında da gündeme geldi.
Dışişleri Bakanı Davutoğlu; “Türkiye’nin pozisyonu açıktır. Kıbrıs’la ilgili kapsamlı çözüm bulunduğunda veya Kıbrıs’ta 2004’teki çözüm kabul edilmiş olsaydı, bugün ek protokol diye bir mesele önümüzde olmayacaktı. En kısa sürede kapsamlı çözüm oluşturulduğunda da bu mesele ortadan kalkacak” değerlendirmesini yaptı. (ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

Kritik YAŞ 4 Aralık’ta

SONRAKİ HABER

AKP darbe planını ABD’ye şikayetle yetindi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...