01 Aralık 2009 00:00

Kritik YAŞ 4 Aralık’ta

TSK ile hükümet arasında zaman zaman ipleri geren başta “İrtica ile Mücadele Eylem Planı” olmak üzere, son dönemde gündeme gelen “Kafes Operasyonu” ...

Paylaş

TSK ile hükümet arasında zaman zaman ipleri geren başta “İrtica ile Mücadele Eylem Planı” olmak üzere, son dönemde gündeme gelen “Kafes Operasyonu” iddiaları ile Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınıp tutuklanan çok sayıda askeri personel ile ilgili gelişmeler aralık başında masaya yatırılacak.
TOPLANTI KARARGAHTA
Yüksek Askeri Şura’nın güz dönemi olağan toplantısı 4 Aralık Cuma günü Genelkurmay Başkanlığı Karargahı’nda yapılacak. Daha önceden 1 Aralık’ta yapılması öngörülen toplantı, Kurban Bayramı nedeniyle 4 Aralık’ta gerçekleştirilecek.
ERDOĞAN BAŞKANLIK EDECEK
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılacak toplantıya, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, kuvvet komutanları, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ile TSK’daki orgeneral–oramiral rütbesindeki subaylar katılacak.
DARBE PLANLARI
Toplantıda, başta “İrtica ile Mücadele Eylem Planı” olmak üzere, son dönemde gündeme gelen “Kafes Operasyonu” iddiaları ile Ergenekon soruşturması kapsamında önce gözaltına alınıp daha sonra tutuklanan subaylar ve TSK içinde özellikle son dönemde seslendirilen “cunta” faaliyeti iddialarının ele alınması bekleniyor.
GÜNDEM YOĞUN
Güz dönemi toplantısının ağustos başındaki YAŞ’tan farkını, terfilerin gündemde bulunmaması ve ağırlıklı olarak TSK’nın politikalarının ele alınması oluşturuyor. YAŞ toplantısında, bölgesel gelişmeler, terörle mücadelede atılan adımlar, demokratik açılım projesinin terörle mücadeleye olası etkileri, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin harbe hazırlık durumu ile iç ve dış tehdit değerlendirmesi de yapılacak. Ayrıca TSK’nın harbe hazırlık seviyesi de değerlendirilecek. Toplantıda disiplin konularının da ele alınması bekleniyor. (ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

Meclis’teki gerginliklerin suçlusu bulundu!

SONRAKİ HABER

TALAT ANKARA’DA

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...