01 Aralık 2009 00:00

Gazeteciler, Filipinler’deki katliamı protesto etti

FİLİPİNLER’de yüzlerce gazeteci ve insan hakları eylemcisi, geçen hafta yapılan katliamda 30 gazetecinin öldürülmesini protesto etti.

Paylaş

FİLİPİNLER’de yüzlerce gazeteci ve insan hakları eylemcisi, geçen hafta yapılan katliamda 30 gazetecinin öldürülmesini protesto etti.
Başkent Manila’da Devlet Başkanlığı Sarayının yakınında toplanan eylemciler adına konuşan Ulusal Basın Kulübü Başkanı Benny Antiporda, adalet istediklerini belirterek, tüm dünyanın Filipinler’de olanlarla ilgili olarak tepkisini gösterdiğini söyledi. Antiporda, “Katliamda öldürülen medya çalışanları silahlı değildi” dedi.
Polis hattını aşarak göstericilerin yanına gelen Basın Sekreteri Cerge Remonde, hükümetin adaletin yerine gelmesi için her şeyi yapacağını ifade etti.
59 GAZETECİ ÖLDÜ
Filipinler Ulusal Gazeteciler Sendikası da, son katliamda öldürülenler hariç, 2001’den beri Filipinler’de 59 gazetecinin katledildiğini belirtti. Sendika, bölgedeki diğer ülkelere göre Filipinler’de basının daha özgür olduğunu, buna rağmen gazetecilerin tehditlere maruz kaldığını, vurulduğunu ya da kaçırıldığını hatırlattı.
57 KİŞİ ÖLDÜ
Filipinler’de 23 Kasımdaki seçimlere katılmayı planlayan bir adayın seçim konvoyuna saldırı düzenleyen silahlı kişiler, 30’u gazeteci, 57 kişiyi öldürmüştü. Saldırıyla ilgili olarak, Maguindanao vilayetindeki bir kasabanın Belediye Başkanı Andal Ampatuan Jr. hakkında dava açılmıştı. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

İŞKENCE ÇOCUKLARA UZANDI

SONRAKİ HABER

Komşuda doktorlar grevde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...