01 Aralık 2009 00:00

Seyr-î Mesel’de etkinlikler sürüyor

SEYR-Î Mesel Sanat Atölyesi yaptığı etkinliklere ev sahipliği ile çalışmalarını sürdürüyor.

Paylaş

SEYR-Î Mesel Sanat Atölyesi yaptığı etkinliklere ev sahipliği ile çalışmalarını sürdürüyor. Kısa belgesel film gösterimleri yanı sıra akustik müzik dinletilerine ev sahipliği yapan Seyr-i Mesel Atölyesi, eylül ayında başladığı bu etkinliklerini 2010 haziran ayının sonuna kadar sanatseverlerle buluşturacak.
KAPILARI HERKESE AÇIK
Seyr-î Mesel Atölyesi’nde tiyatro oyunculuğu yapan ve aynı zamanda atölye çalışanı Nurten Demirbaş ve Güler Yüksel İnce, atölyenin çalışmaları hakkında bize bilgi veriyorlar. Nurten Demirbaş, yaptıkları çalışmaları anlatırken, “Kapılarımız sahne bulamayan amatör tiyatrocular başta olmak üzere herkese açık” diyor. Yaşadıkları ekonomik zorluklara ilişkin, “Kendi yağımızla kavruluyoruz” diyerek söz eden Demirbaş, zorluklara karşın çalışmaları aksatmadan sürdürmeye kararlı olduklarını belirtiyor.
Yapılan atölye çalışmaları hakkında bilgi veren Güler Yüksel İnce, Kürtçe dil atölyesi olduğunu hatırlatıyor. Kursa katılanlar yabancı uyruklu oldukları için kurs İngilizce Kürtçe olarak devam ediyor. Gitar, keman ve ney atölyeleri için de kayıtlar yapılmaya başlanan Seyr-î Mesel’de ilerleyen zaman içinde sinema ve sinema tekniği üzerine de atölye çalışması yapılması düşünülüyor.
ŞAHMARAN...
2004’te Demokratik Türkiye Girişimi öncülüğünde bir araya gelen Anadolu ve Mezopotamya kültürlerini tanıtmak için “Her Dilden Masal Akşamları” adlı projeye ev sahipliği yapan Seyr-İ Mesel Sanat Atölyesi, Şahmaran (Saye Moro) masalını tiyatro sahnesinde oynadı. Dersim’in Hozat ilçesinden Musaye Sileymani tarafından anlatılan Şahmaran, ilk kez Zazaca olarak seyirci karşısına çıkmıştı. Oyunun içeriğine dokunulmadan sahneye taşınan Şahmaran tiyatro izleyicisinden tam not almıştı. Kürtçe oyunları sahneye taşıyan Seyr-Î Mesel, oynadığı oyunlarda Kürtçe’nin Türkiye’deki iki lehçesi Kurmanci ve Zazaca kullanıyor.
Haftanın üç günü yapılan etkinliklere ev sahipliği yapan Seyr-î Mesel Atölyesi’nde cuma günü yapılan akustik müzik dinletileri saat 20.00’de başlıyor. Belgesel filmleri her cumartesi saat 17.00’de gerçekleşiyor. Tiyatro oyunlarının ise pazar günleri 19.00’da gösterimi yapılıyor.
(İstanbulEVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Araz görücüye çıkıyor

SONRAKİ HABER

Marmaray'la eski zamanlara yolculuk

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...