01 Aralık 2009 00:00

Rüzgar Enerjisi Konferansı İstanbul’da yapılacak

9. DÜNYA Rüzgar Enerjisi Konferans ve Sergisi: Rüzgar Enerjisinin Büyük Ölçeklere Entegrasyonu, 15-17 Haziran 2010 tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenecek.

Paylaş

9. DÜNYA Rüzgar Enerjisi Konferans ve Sergisi: Rüzgar Enerjisinin Büyük Ölçeklere Entegrasyonu, 15-17 Haziran 2010 tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenecek. Dünya Rüzgar Enerji Konferansı (WWEA) Başkan Yardımcısı ve EUROSOLAR Türkiye Başkanı Prof. Dr. Tanay Sıdkı Uyar dün yaptığı yazılı açıklamada, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenecek konferans ve sergiyle, rüzgar enerjisi kullanımı, türbin teknolojileri durumu hakkında en son bilgileri tartışmayı ve yenilenebilir enerjiler, yerel enerji planlamaları ile ilgili diğer konular hakkında güncel bilgileri paylaşmanın amaçlandığını bildirdi.
Tanay Sıdkı Uyar, konferans ve serginin ana konusunun, “Büyük kapasitelerdeki rüzgar enerjisinin mevcut şebeke altyapılarına nasıl entegre edilebileceği ve şebeke kapasitelerini ayarlamak” olacağını belirtti.
Konferansta, “Rüzgar türbini teknolojisi, sistemleri ve parçaları, rüzgar enerjisi ve diğer yenilenebilir enerji sistem entegrasyonu, şebeke bağlantısı, hibrit sistemler, rüzgar çiftliği planlama, rüzgar tribünü parçalarının üretimi, rüzgar enerjisi ve yenilenebilir enerji kaynakları üzerine ulusal politikalar, engeller ve teşvikler, finansal modelleme: sermaye, kredi ve karbon ticareti” gibi konuların da ele alınacağını ifade eden Uyar, kabul edilen poster bildirilerin de sergileneceğini bildirdi. (İSTANBUL)
ÖNCEKİ HABER

KENÊ SPÎ ‘MOTOR’ DEDİ

SONRAKİ HABER

Küresel ısınma kedilere de yaramadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...