02 Aralık 2009 00:00

Gürsu Belediyesi’nde Yolsuzluk

BURSA’NIN Gürsu Belediyesi Mali Hizmetler Müdürü İzzet Çekiç, belediyenin otopark ihalesinde zimmetine para geçirdiği iddiasıyla günlerdir aranıyor.

Paylaş

BURSA’NIN Gürsu Belediyesi Mali Hizmetler Müdürü İzzet Çekiç, belediyenin otopark ihalesinde zimmetine para geçirdiği iddiasıyla günlerdir aranıyor.
Gürsu Belediye Başkanı Orhan Özcü’nün yaptığı açıklamada, Gürsu Belediyesi yönetimi olarak mali hizmetler müdür vekili görevini yürüten İzzet Çekiç hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na zimmet ve evrakta sahtecilik yaptığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulunduklarını belirtti.
Olayın patlak vermesinin ardından görüştüğümüz Gürsu Belediye Meclis Üyesi Orhan Sarıbal gazetemize olayın içyüzünü anlattı. Sarıbal, Gürsu Belediyesi’nin otopark ihalesi için 1.5 milyon TL para ayırdığını söylerek; bu paraya karşılık otopark ihalesinin yapıldığını ve yüzde 80 ihalenin bittiğini; fakat müteahhit firma para almaya gittiğinde, firmaya verilen ödeme dekontunun sahte olduğunun anlaşıldığını belirtti. Sarıbal, bunun üzerine banka hesaplarının incelendiğini ve paranın başka alanlara aktarıldığının görüldüğünü söyledi.
DENETİMLERDE NEDEN ANLAŞILMADI?
Olayın İzzet Çekiç’in ortadan kaybolmasıyla ortaya çıkmasının kafaları karıştırdığını belirten Sarıbal, belediyenin birçok kez denetimden geçtiğini; fakat böyle bir sorunun şimdiye kadar nasıl ortaya çıkmadığını anlayamadığını söyledi. Sırabal bu kadar parasının bir muhasebeci tarafından yok edilmesinin düşündürücü olduğunu vurguladı. (BURSA)

‘BAŞKAN AYRILMALI’
Gürsu Belediye Meclis Üyesi Orhan Sarıbal, hukuki süreç tamamlanıp, her şey net bir şekilde kamuoyuna duyurulana kadar etik sorumluluk ve siyasal kültür adında; Belediye Başkanı’nın görevinden ayrılması gerektiğini belirtti. Sarıbal Belediye Başkanı’nın görevine ancak süreç tamamlanıp, olay temizlendikten sonra dönmesinin uygun olduğunu sözlerine ekledi.
Sarıbal, kamu adına kaybolan paraların nereye, hangi amaçla, kimler tarafından harcandığını bilmek istediklerini söyledi.
Önen Ersin
ÖNCEKİ HABER

Yandaşlara kıyak

SONRAKİ HABER

YUZ BiNLER AC!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...