02 Aralık 2009 00:00

Yeni ‘çek kanunu’ hakkında bilgi verildi

İŞ dünyası kadar bankaların da şikayetçi olduğu Çek Kanunu’nun değiştirilmesini öngören teklif Adalet Komisyonu’nda görüşülüyor.

Paylaş

İŞ dünyası kadar bankaların da şikayetçi olduğu Çek Kanunu’nun değiştirilmesini öngören teklif Adalet Komisyonu’nda görüşülüyor. Tasarının içerdiği en önemli değişikliklerin başında ise çek üzerinde yazılan ve imza sahibinin mesul tutulduğu ‘miktar’ ile ilgili yenilik geliyor. Tasarının kanunlaşması halinde çek sahibi artık, yazdığı toplam tutar üzerinden değil, sadece ‘ödenmeyen’ miktardan sorumlu tutulacak.
AKP Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü, Çek Kanunu ile ilgili şu bilgileri verdi: “Asgari 1 yıl, bu 2-3 yılda olabilir. Yeni bir düzenleme yapılacak. Eğer taraflar anlaşır ise bu bir yılın süresi artar. Anlaşma sağlanırsa kişi hakkındaki dava yada savcıdaki soruşturma duracak. Kişi cezaevinde ise tahliye edilecek. O süre içerisinde ödemesi sağlanacak. Ödemediği takdirde de ceza soruşturması kaldığı yerden devam edecek. Zaman aşımı da işlemeyecek, kişinin şikayet hakkı da ortadan kalkmayacak. Diyelim ki taraflar arasında anlaşma sağlanmadı. İşte o zaman devlet araya girecek ve bir yıl süreyi devlet verecek”. (İSTANBUL)
ÖNCEKİ HABER

GERÇEK

SONRAKİ HABER

Yandaşlara kıyak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa