02 Aralık 2009 00:00

KATSAYI İÇİN YASAL DÜZENLEME

YÜKSEKÖĞRETİM Kurulu (YÖK), Danıştay’ın aldığı katsayı düzenlemesini iptal kararına bugün itiraz edecek.

Paylaş

YÜKSEKÖĞRETİM Kurulu (YÖK), Danıştay’ın aldığı katsayı düzenlemesini iptal kararına bugün itiraz edecek. İtirazın gerekçesini “Fırsat eşitliğini sağlamak” olarak açıklayan YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, Danıştay’ın kararına yaptıkları itirazın sonuç vermemesi durumunda “alternatif planları” olduğunu söyledi. Özcan, alenen “Hukuku takmıyoruz” mesajı verdi.
Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ise katsayı eşitliği için gerekirse yasal değişiklik yapacaklarını söyledi. Danıştay’ın yürütmeyi durdurma kararının “Hukuka uygun olmadığını” savunan Çubukçu, “1997’de katsayı kararını alan YÖK’ün yetkisi varsa, bugün bu kararı kaldırmaya da YÖK’ün yetkisi vardır” dedi. Mevcut sistemi “Tüm dünyadan kopuk bir sistem” olarak niteleyen Çubukçu, şöyle konuştu: “Eğer YÖK’ün böyle bir yetkisi olmadığını düşünürsek, 1997 yılında aldığı katsayı kararının da hukuka uygun olmadığını düşünürüz. Danıştay, eğer ‘YÖK bu kararı alamaz’ diyorsa, YÖK, 1997 yılındaki kararı da alamazdı o zaman.”
İptal kararını, “bir gencin geleceğe dair hayallerini engelleyen bir karar” olarak değerlendiren Çubukçu, “Gerekirse yasal düzenleme yapabiliriz” dedi. (ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

Çocuğu vuran polisler tutuklandı

SONRAKİ HABER

‘Ben yapmadım o yaptı!’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...