02 Aralık 2009 00:00

‘Bıraktıklarınla yolumuza devam ediyoruz’

EMEK Partisi (EMEP) Eski Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul İl Başkanı Memet Kılınçaslan ölümünün 3. yılında mezarı başında anıldı.

Paylaş

EMEK Partisi (EMEP) Eski Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul İl Başkanı Memet Kılınçaslan ölümünün 3. yılında mezarı başında anıldı.
Çok sayıda partilinin ve ailesinin katıldığı anma töreninde, Kılınçaslan’ın işçi sınıfı mücadelesinde yaptıklarına bir kez daha dikkat çekildi.
HALKIN GÖZÜYLE GÖRÜP ANLATIRDI
Anmada konuşan Emek Partisi Genel Başkanı Levent Tüzel Kılınçaslan’ın konuşma dilinin farklı olduğunu, siyasi gelişmeleri çok yalın, sade, halkın gözüyle görüp öyle anlatabildiğini ifade etti. Tüzel, Kılınçaslan’ın bu yönünün partinin bütün propagandacıları için zengin deneyimlerle dolu olduğunu sözlerine ekledi.
Tüzel konuşmasını şöyle bitirdi: “Kılınçaslan’ın da bilgisi, deneyimi ile içinde yer aldığı Emek Partisi’nin bu kısa tarihinde çok şey yaptık, bir çok şey yapamadık. Ama inançla, moralle, bağlılıkla, güvenle ve bunca yapılmış emeğin devamını getirmek sözüyle bir kez daha Memet Kılınçaslan yoldaşımızı bağrımıza basıyoruz ve partimizi işçilerin içinde yeniden mevzilendirmeye ve yeniden büyütmeye söz veriyoruz.”
‘ONDAN ÖĞRENECEK ÇOK ŞEY VAR’
EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul İl Başkanı Güven Gerçek ise “Onu anmak onun mücadelesine onun değerlerine sahip çıkmakla mümkündür. Kılınçaslan’ı anmak onun bıraktığı yerden bayrağı alarak daha ileri mevzilere taşımakla mümkündür” dedi. Gerçek, “Bizler de Memet yoldaşımızdan öğrenerek yolumuza devam ediyoruz” diye konuştu.
İŞÇİLERLE BAMBAŞKA KONUŞURDU
Haber-İş İstanbul 1 No’lu Şube Başkanı Levent Dokuyucu, Kılınçaslan’ın işçilerle bambaşka konuşabildiğini, derdini anlatabildiğini belirtti.
SENİN GİBİ YAŞAMAYA ÇALIŞACAĞIZ
Şair Sennur Sezer anma töreninde katılımcılara seslenmek yerine Memet Kılınçaslan’la konuştu. Sezer “EMEP’liysem biliyorsun ki sen ve Sabri Topçu ile konuştuktan sonra Adnan’la birlikte karar verdim. Aydınlara sormadım onların ne söyleyeceğini biliyordum. Ama benim için bir işçi lideri önemliydi. Senin gibi yaşamaya çalışacağız.” (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

iZLENiM

SONRAKİ HABER

Komutanlara darbe sorulacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...