02 Aralık 2009 00:00

iZLENiM

İki yanı anıtlaştırılmış mezarlarla sarılı bir yoldan inilir Memet Kılınçaslan’ın Zincirlikuyu’da dinlendiği yere.

Paylaş

İki yanı anıtlaştırılmış mezarlarla sarılı bir yoldan inilir Memet Kılınçaslan’ın Zincirlikuyu’da dinlendiği yere. Biliriz arkalarda Asım Bezirci, A.Kadir, Ruhi Su, Rıfat Ilgaz’ın da yerleri vardır. Adli Orhan Apaydın’ın da... Ama yine de burkuluruz taç kapılar biçiminde, küçük bir konut boyutunda, mesleklerinin kademelerini, ailelerinin geçmişini ululayan soy kütükleriyle bezeli mezar taşlarını gördükçe.
Her yıl buradan bir iki kez geçeriz, Bezirci, Ruhi Su, A. Kadir, Rıfat Ilgaz için. Bir görev gibi değil, unutmadık demek için de değil. Kendimize inancımızı tazelemek için. Yaşamı örnek kişilerdir bu saydıklarım.
Memet Başkan’a gittik dün. Memet Kılınçaslan’ın bir granit vardır başucunda ve maden bir plakada bir cümle “İşçi sınıfına adanmış bir ömür.” Bu cümleyi hak etmiş bir önderin ardından ne denebilir ki. Güleç, dinlemesini bilen, yorumunu halkın diliyle ve ideolojisinden sapmadan yapan bir önderdi o. Konuşmalarını gözden geçirmek, onun gibi soğukkanlılığını koruyarak atak olabilmek gerekli...
Yine gideceğiz... Memet’e, Şeref’e, Suna’ya... “Kaç kişiyiz/kişiydik mezar başında” diye düşünmeden. “Grevlerde, direnişlerde, işçi sınıfı içinde mevzilenmede kaç kişiyiz” diye düşünerek.
Ancak o zaman “Anıları mücadelemizde önder olacak”tır gerçekten.
Sennur Sezer
ÖNCEKİ HABER

BAŞYAZI

SONRAKİ HABER

‘Bıraktıklarınla yolumuza devam ediyoruz’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...