02 Aralık 2009 00:00

Et ve Balık Kurumu’ndan 35 bin besiciye çağrı

ET ve Balık Kurumu (EBK), besicinin hayvan pazarına getirip satamadığı 11 bin kurbanlığı satın aldı.

Paylaş

ET ve Balık Kurumu (EBK), besicinin hayvan pazarına getirip satamadığı 11 bin kurbanlığı satın aldı. EBK Genel Müdürü Bekir Ulubaş, “Kurban Bayramı’nda alıcı bulamayan 5 bin tosun ile 30 bin koyun daha olduğunu tespit ettik. Bunların hepsini almak istiyoruz. Satmak isteyenler hafta sonuna kadar bize müracaat etsin” çağrısında bulundu.
EBK bayramın ardından kolları sıvayarak henüz ahırına dönmemiş kurbanlıkları satın almak için hayvan pazarlarının yolunu tuttu. TSK’ya 7 bin ton civarında et verme anlaşması bulunan EBK, bu çerçevede ilk adımı Sakarya’da attı ve elde kalan kurbanlıkları topladı.
Tahmin edilenden fazla kurbanlığın elde kaldığını tahmin ettiklerini aktaran EBK Genel Müdürü Bekir Ulubaş, pazara giren 2 milyondan fazla hayvanın en az 35 bininin satılamadığını tespit ettiklerini belirterek, “Besicinin elinde 5 bin tosun, 30 bin koyun kaldığını hesapladık. Bunları almak istiyoruz. Hafta sonuna kadar bize müracaat etsinler” dedi.
EBK olarak yaptıkları, “Besicilerin elinde kalan kurbanlıkları alacağız” açıklamasının yeterince duyulmadığını ifade eden Ulubaş, “Hayvanlarını Bingöl’e götürenler var. Boşuna masrafa girmesinler. Ankara’ya yakın olan Ankara’ya getirsin. En yakın EBK kombinasına başvursun” davetinde bulundu. Bazı besicilerin, “Et-Balık, 300 kilonun üstünde hayvanları alıyor” yönündeki kriterlerine takıldıklarını, ancak elde kalan kurbanlıklar için böyle bir şartları olmadığını dile getiren Bekir Ulubaş, “O kriteri Kızılay, Diyanet Vakfı ve Türk Hava Kurumu’na kestiğimiz kurbanlar için arıyorduk. Elde kalan kurbanlıklar için böyle bir kilo sınırı koymadık” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Veliler çevresel riskleri bilmiyor

SONRAKİ HABER

Eczacılar kepenk
indirecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...