02 Aralık 2009 00:00

Koşuyolu davasında karar çıkmadı

DİYARBAKIR’ın Koşuyolu Parkı’nda meydana gelen ve 7’si çocuk 10 kişinin öldürülmesinden sorumlu tutulan 3 sanığın yargılandığı davanın duruşması ertelendi.

Paylaş

DİYARBAKIR’ın Koşuyolu Parkı’nda meydana gelen ve 7’si çocuk 10 kişinin öldürülmesinden sorumlu tutulan 3 sanığın yargılandığı davanın duruşması ertelendi.
Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın duruşmasında, tutuklu sanıklar Hikmet Topal, Burhan Güneş ve Murat Ekin hazır bulundu. Duruşmaya, patlamada yaşamını yitiren 14 yaşındaki Hasan Marangoz’un babası Burhan Marangoz, müşteki olarak katıldı. Marangoz ifadesinde, sanıklar hakkında davacı olduğunu belirterek, olayı gerçekleştirenlerin en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi. Mahkeme heyeti, olayla ilgili beyanda bulunmak istediğini bildiren tanık E.K’nin dilekçesini dava dosyasına ekledi. Sanıkların bulunmadığı bir duruşmada E.K’nin dinlenmesine karar veren mahkeme heyeti, dosyada eksikliklerin giderilmesi için duruşmanın ertelenmesini kararlaştırdı.
İddianamede, 3 yıl önce 7’si çocuk 10 kişinin ölümü, 16 kişinin yaralanmasına sebep olan termos bombacısı oldukları iddia edilen sanıklar Hikmet Topal ve Burhan Güneş hakkında TCK’nın “Devletin birliğini ve bütünlüğünü bozma” suçundan 1’er kez, “Kasten adam öldürme” suçundan da 10’ar kez olmak üzere 11’er kez ağırlaştırılmış müebbet ile cezalandırılmaları istendi. İddianamede, “Kasten adam öldürmeye teşebbüs”, “Tehlikeli maddelerin izinsiz bulundurulması” ve “Mala zarar verme” suçlarından da 625’er yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.
Tutuklu sanık Murat Ekin hakkında ise 845 yıla kadar hapis cezası isteniyor. (DİYARBAKIR)
ÖNCEKİ HABER

Öcalan eylemlerine sert müdahale

SONRAKİ HABER

Beytüşşebap infazında soru işaretleri artıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa