02 Aralık 2009 00:00

Öcalan eylemlerine sert müdahale

ABDULLAH Öcalan’ın cezaevi koşullarını protesto eylemleri birçok yerde yapıldı. Yapılan protesto gösterilere polis müdahale ederek çok sayıda kişiyi gözaltına aldı.

Paylaş

ABDULLAH Öcalan’ın cezaevi koşullarını protesto eylemleri birçok yerde yapıldı. Yapılan protesto gösterilere polis müdahale ederek çok sayıda kişiyi gözaltına aldı.
Hakkari’nin Yüksekova ilçe merkezine doğru yürüyüşe geçen göstericilere polis müdahale etti. Polisin tazyikli su ve gaz bombalarıyla yaptığı müdahalenin ardından, ilçenin değişik mahallerinde bir araya gelen gruplar, ilçe merkezine doğru tekrar yürüyüşe geçti. Gösterilerin ilçenin geneline yayılması üzerine İlçe kaymakamı DTP yöneticileriyle görüştü. Yetkililer DTP’lilerden olayların durması için devreye girmesini istedi. Yapılan görüşmelerin ardından polisler bazı noktalarda geri çekilirken, DTP’liler göstericilerle görüşerek eylemlerine son vermelerini istedi. DTP’lilerin girişimlerine rağmen, binlerce kişi, Öcalan lehine sloganlar atarak ilçe merkeze doğru yürüdü. Yaşanan olaylarda 5 kişi gözaltına alındı. Hakkari’de gösteriler önceki akşam saatlerinde de devam etti.
GÖZALTILAR SÜRÜYOR
İstanbul Ataşehir ilçesi Mustafa Kemal Mahallesi’nde (1 Mayıs) ve Beyoğlu Çukur Mahallesi’nde protesto eylemleri yapıldı. Yapılan eylemlere polis gaz bombası ve tazyikli su ile müdahale etti. Diyarbakır’da önceki akşam saatlerinde farklı semtlere yapılan ev baskınlarında 4 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan 4 kişi ile beraber, son 3 gün içerisinde gözaltına alınanların sayısı 11’e çıkarken, gözaltına alınanlar için ek gözaltı süresi istendi. Gözaltına alınan 11 kişi arasında 7 çocuğun yanı sıra geçtiğimiz akşam AKP Kayapınar İlçe Teşkilatından açılan ateş sonucu yaralan S.T ve M.T de bulunuyor. Kocaeli’nde dün sabah saatlerinde Topçular Mahallesi’nde 3 eve baskın düzenleyen polisler 5 öğrenciyi gözaltına aldı. Mersin ve ilçelerinde çok sayıda eve baskın düzenleyen polisler, DTP Mersin İl Yöneticisi Tahir Aydın ve Azadiya Welat gazetesi çalışanı Ahmet Yaşar’ın da aralarında bulunduğu 30’u aşkın kişiyi gözaltına aldı.
AVUKATLARDAN BAŞVURU
Öte yandan Abdullah Öcalan’ın avukatları, Öcalan’ın koşullarına ilişkin insan hakları örgütlerine başvurdu. Bursa Cezaevi İzleme Kurulu, İHD, TİHV, TTB, MAZLUMDER ve Meclis İnsan Hakları Kurulu’na yazılı dilekçe ile başvuan avukatlar koşulların incelenmesi, müvekkillerinin daha sağlıklı ve yaşanabilir koşullarda tutulması için gerekenlerin yapılmasını istedi. Avukatlar ayrıca daha önce İmralı’da 4 kere inceleme yapan ve koşulların iyileştirilmesi yönünde rapor açıklayan Avrupa İşkenceyi İzleme Komitesi’nden (CPT) de acil görüşme talep etti.
(HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Hizbullah bayraklı protesto

SONRAKİ HABER

Koşuyolu davasında karar çıkmadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...