02 Aralık 2009 00:00

Köşe yazarları az yazsın!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AKP grup toplantısında dün yine tartışılacak bir konuşma yaptı.

Paylaş

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AKP grup toplantısında dün yine tartışılacak bir konuşma yaptı. Konuşmasında basına sert eleştirilerde bulunan Başbakan Erdoğan, “Siz köşe yazarları ne kadar az yazarsanız, ülke o kadar huzur bulur. Bunların yaptıkları açık bir tahrik. Bu tezleri ileri sürenler devlet düşmanlarıdır” şeklinde konuştu.
MUHALEFETE DE ÇATTI
Erdoğan, muhalefeti çapsız vizyonsuz ve tembel ilan etti. Alevilik tartışmasında Baykal ve Bahçeli’yi hedef aldı. Baykal’ı Alevilerin iradelerine ipotek koymakla suçladı.
Baykal’ın “Alevilerden sana hayır yok” sözüne cevap veren Erdoğan, CHP liderinin İstanbul İl Başkanı Ketenci’yi seçerken söylediğini iddia ettiği “Hem Türk hem Sünnidir” sözünü gündeme getirdi.
Erdoğan, Bahçeli’nin “Tunceli’nin haritadaki yerini de gösteremeyeceğini” ileri sürdü. Erdoğan, grup toplantısında gündemi değerlendirdi.
ALEVİLER SİZİN ARKA BAHÇENİZ DEĞİL:
Aleviler sizin arka bahçeniz değildir. Sayın Baykal, sen o kapının bekçisi misin? Siyasi iradelerine ipotek koyma hakkınız yok, olamaz da. Alevilere CHP’nin kapılarını kapatan sen değil miydin? Ahmet Gülyüz Ketenci’yi seçtiğinde, işte İstanbul İl Başkanlığı’na seçtiğimiz arkadaşımız ‘Hem Türk hem Sünnidir’ diyerek mutlulukla verdiğiniz beyanat unutulmadı Sayın Baykal.
BAHÇELİ’YE CEVAP:
Dudak okumaktan bir şeyler çıkarmışlar. Çok garip şeyler öğreniyoruz. Kendi kimlik ve kişiliklerini sanıyorum bizde görmek istiyorlar. Biz onların kimliğinde asla olmadık, olmayacağız. Bizim kitabımızda olmayan şeyleri asla bize ispat ettiremez. Alevi vatandaşlarımızla ilgili adımları sıralamış Sayın Bahçeli. Sayın Bahçeli, Tunceli’nin haritadaki yerini sorsanız onu da bilmez.
KÖŞE YAZARLARINA:
Sipariş haberler yapıyorlar. Bugün bir tanesi yazmış. (Milliyet Yazarı Mehmet Tezkan’ı kastediyor.)
Siyasetçiler ne kadar az konuşursa ülke o kadar huzur bulur. Ben de diyorum ki; siz de ne kadar az yazarsanız, ülke o kadar huzur bulur. Geçmişte bir köşe yazarı haftada bir ya da iki yazı yazardı. Ama şimdi bunlar her gün bırak yarım saatte bir köşe yazısı yazabiliyorlar. Şimdi ise yarım saatte anında sipariş hemen bir yazı. Bu hale geldi. Bunların yaptıkları tahrikten başka bir şey değildir.
İSVİÇRE’YE TEPKİ:
İsviçre’deki referandum sonucu Avrupa’daki ırkçılığın yükselmesini gösteriyor. Çağdışı ilkel bir anlayışın tezahürüdür. Şovenist yaklaşımların kalkması lazım. Kabul edilemez bir değerlendirmedir. İnanç özgürlüğü referandum konusu olamaz. (Ankara/EVRENSEL)

ERDOĞAN’A EN AĞIR SUÇLAMA!
CHP lideri Deniz Baykal Meclis’teki grup toplantısında Başbakan’ı ağır dille eleştirdi ve onu çok ağır bir suçla itham etti! CHP Genel Başkanı Deniz Baykal partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada açılıma ve Erdoğan’a çattı: “Bu iktidar ve başbakan Türkiye’yi bölüyor” dedi. AKP’nin açılım politikalarıyla ülkeyi böldüğünü öne süren Baykal “hukuka saygını yesinler” diyerek Erdoğan’ın dinleme başta olmak üzere pek çok konuda hukuk çiğnediğini dile getirdi. Baykal, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, Kurban Bayramının kaygıların, tedirginliğin arttığı, umudun yakalanamadığı, “milletin sevinç ve mutluluk içinde kutlamadığı” bir bayram olarak geçtiğini ileri sürdü. Baykal, toplumun her kesiminde ekonomik bunalımın derinleştiğini, insanların giderek daha çaresiz hale geldiğini ifade etti.
ÖNCEKİ HABER

Chp’de kurultay hesapları

SONRAKİ HABER

Hizbullah bayraklı protesto

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa