02 Aralık 2009 00:00

Çalıkuşu bu kez İzmir’e kondu

İZMİR’de Karabağlar Belediyesi ile Edebiyatçılar derneği işbirliğiyle Reşat Nuri Güntekin Edebiyat Günleri başlıyor.

Paylaş

İZMİR’de Karabağlar Belediyesi ile Edebiyatçılar derneği işbirliğiyle Reşat Nuri Güntekin Edebiyat Günleri başlıyor. “Günler”, Karabağlar Belediyesi Çalıkuşu Kongre Salonunda yapılacak. Kilimtepe Parkı’nın adının Reşat Nuri Güntekin Parkı olarak değiştirilmesiyle 4 Aralık’ta başlayacak ve iki gün sürecek olan etkinliklerde paneller, müzik dinletileri yer alıyor.
Cumartesi günü Metehan Gündüz’ün “Ben Reşat Nuri” etkinliği ve Hasan Özkılıç’ın yönettiği “Kurtuluş Savaşı, Cumhuriyet İdeolojisi, İlericilik-Gericilik Bağlamında Reşat Nuri Güntekin ve Yapıtları” başlıklı panel yer alıyor. Panelin konuşmacıları Ömer Türkeş, Hayri Yetik, Çiğdem Ülker. Günün ikinci paneli ise “Yaprak Yaprak Dökülen Diziler Edebiyata ve Hayata Ne Kadar Dokunuyor?” başlığını taşıyor. Panelistler ise Aydın Çubukçu, Şükran Yücel, Efdal Sevinçli.
Etkinliğin pazar günkü bölümünde ise “Reşat Nuri Güntekin Romanlarında Kadın Dünyası” konuşuluyor. Konuşmacılar Şerife Yağcı Yalçınkaya, Asuman Susam, Ahmet Çınar. Pazar günkü ikinci panel ise “Reşat Nuri Güntekin’in Edebiyatımızdaki Yeri”ni işliyor. Panele Feridun Andaç, Erol Çankaya, Doğan Hızlan katılıyor.
(KÜLTÜR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

GÖZLEMEVİ

SONRAKİ HABER

Sezon Marx’ın Dönüşü ile başlıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...