02 Aralık 2009 00:00

zama zingo

* Ece Yörenç ve Melek Gençoğlu ikilisi, televizyonun en acayip simalarından. Senaryo yazarları kendileri...

Paylaş

* Ece Yörenç ve Melek Gençoğlu ikilisi, televizyonun en acayip simalarından. Senaryo yazarları kendileri, Mahallenin Muhtarları’ndan beri. Şu anda, Yaprak Dökümü var ellerinde, hâlâ devam eden. Bir de Samanyolu’na başladılar. Aynı anda birden fazla dizi yazmaya da alışıklar. Düşünsenize, bir haftada iki insanın yazdığı yüzlerce sayfalık senaryo dizi oluyor, hem de bir dizi değil birkaç dizi oluyor. Ve izleniyor, hem de çok izleniyor. E o zaman da bu konuda bir şey söylemek zor oluyor.
* Avrupa Yakası’nın tekrarlarını vermeye başladılar. Bir Çocuklar Duymasın vakası daha geliyor gibi görünüyor. Fakat tekrarda insan fark ediyor, bir dizi bu kadar uzun olabilir mi hiç? Sanki günlerce sürüyor, akşam eve geliyorsun başlıyor; yemek yiyorsun, izliyorsun, konuşuyorsun, uykun geliyor, dizi hâlâ sürüyor. Sabah kalkınca da devam edecek gibi.
* Soğukkanlılıkla değerlendirince, Engin Günaydın’ın deneysel çalışmaları eskisi kadar komik gelmiyor insana. Adı üstünde, doğaçlama; bazen iyi oluyor, bazen olmuyor. Tabii o kadar uzun dizi yapınca, her şeyi uzatmak gerekiyor; bütün esprileri sündürmek, tekrarlamak, seyircinin gözüne gözüne sokmak, suyunu çıkarmak gerekiyor, başka türlü nasıl vakit dolsun?..
* O yüzden Avrupa Yakası’ndan ikinci bir Çocuklar Duymasın çıkmaz, sürekli tekrarlanmak anlamında. Çünkü Çocuklar Duymasın, ne kadar basit bir kurgusu olsa da süresi kısa. Bu kadar uzunu tekrar tekrar çekilmez.
ÇAĞDAŞ GÜNERBÜYÜK
ÖNCEKİ HABER

Şirketleri değil gezegenimizi kurtarın

SONRAKİ HABER

UZAK CNBC-e 22.00

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...