02 Aralık 2009 00:00

Şirketleri değil gezegenimizi kurtarın

Atmosferdeki karbondioksit oranının 350 ppm’e indirilmesi talebiyle 12 Aralık’ta dünya çapında eylem gerçekleştirecek...

Paylaş

Atmosferdeki karbondioksit oranının 350 ppm’e indirilmesi talebiyle 12 Aralık’ta dünya çapında eylem gerçekleştirecek olan çevre hareketleri, Facebook’ta açtıkları “Şirketleri değil, gezegeni kurtar” adlı grupla eyleme katılım çağrısı yapıyor.
Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da düzenlenecek olan Dünya İklim Krizi toplantılarına karşı 12 Aralık’ta Kopenhag’da ve dünyanın birçok bölgesinde gösteriler yapacak olan çevre hareketleri, dört koldan eyleme katılımı artırmak için çalışmalarını sürdürüyor.
Türkiye’de de yapılacak olan eylemleri organize edecek olan çevre hareketlerinden biri olan Küresel Eylem Grubu, başta Ankara, İzmir ve İstanbul olmak üzere Türkiye’nin çeşitli kentlerinde bildiriler dağıtarak eylemin duyurusunu yaparken, Facebook’ta da ‘Şirketleri değil, gezegeni kurtar’ başlıklı bir grup açtı. 200 yıldır fosil yakıtlardan enerji sağlayan kapitalist sistemin herkesin geleceğini tehdit ettiği belirtilen grup açıklamasında, gezegenin alarm verdiği, tayfunlar, seller, orman yangınlarının arttığı, buzulların eridiği, kuraklık ve salgın hastalıkların yaygınlaştığına dikkat çekilerek, bunların hiçbirinin doğal olmadığı dile getirildi.

‘VAKİT VAR’
Bu felaketlerin durdurulması için hâlâ vakit olduğu ifade edilen açıklamada, atmosferdeki karbondioksit oranının 350 ppm düzeyine indirilmesi için hükümetler üzerinde baskı kurulması gerektiği kaydedildi. “Bu nedenle aralık ayında Kopenhag’da hükümet yetkililerinin katılacağı iklim zirvesinde gerekli kararların alınması için tüm liderlere sesleniyoruz. İklim değişikliğini durdurmak için Kopenhag’da, atmosferdeki karbondioksit oranını 350 ppm’e indirmeyi kabul eden uluslararası bir sözleşmeyi imzalayın. Karbon ticaretine izin vermeyin. Küresel ısınmanın durdurulması için teknolojiyi, mali kaynakları ve temiz enerji kaynaklarını pazarlık konusu yapmadan ülkelerarası kullanıma açın” denilen açıklamada, herkese 12 Aralık’ta yapılacak eylemlere katılma çağrısında bulunuldu.
(HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Nüfus projesi 2011’e kaldı

SONRAKİ HABER

zama zingo

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...