02 Aralık 2009 00:00

Klasörlerin arkasına saklanmak suç

YARGITAY işyerinde masanın üzerine kitap ya da klasör doldurarak kendini perdeleyerek arkadaşlarının kendisini görmesini engellemeyi ...

Paylaş

YARGITAY işyerinde masanın üzerine kitap ya da klasör doldurarak kendini perdeleyerek arkadaşlarının kendisini görmesini engellemeyi “Mobbing (Psikolojik Taciz)” olarak değerlendirdi. Kişinin bu davranışıyla arkadaşlarını yalnızlaştırmaya çalıştığı kararına varan hakimler, emsal bir karara imza atarak masa üzerine dizilen kitap ve dosyalarla saklanmayı “Psikolojik Taciz” kapsamında suç olarak değerlendirdi.
Son dönemde oldukça güncel hale gelen Mobbing(Psikolojik Taciz) her gecen gün yeni şekli ve farklı bakış açısıyla hayatımıza giriyor.
Çorlu İş Mahkemesi’nin verdiği bir kararı bozan Yargıtay 9.Hukuk Dairesi ise nerdeyse Mobbing’in tanımını yeniden şekillendirdi. Aynı iş yerinde şef statüsünde olan bir kişinin, masasının üzerine kitap doldurarak diğer çalışanların kendisini görmesini engellemesini Mobbing olarak değerlendiren Yargıtay, bunun diğer çalışanlar üzerinde psikolojik baskı yarattığı görüşüne vardı.
Yargıtay 9.Hukuk Dairesi, “Davacının, masasının üzerini kitapla dolduran şef tarafından hakarete uğradığı, psikolojik tacize uğradığının, toplanan delillerle tespit edilmiştir. Bu nedenle davacının haklı fesih nedeni vardır” denilerek emsal bir karara imza attı.
(HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Mekteb-i Mülkiye 150’inci yılını kutluyor

SONRAKİ HABER

AIDS değil önyargı öldürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa