03 Aralık 2009 00:00

Okulsuz okul!

İkinci mezunlarını vermeye hazırlanan ‘okulsuz’ lisenin öğrenci ve velileri, birkaç gün önce hayatını...

Paylaş

İkinci mezunlarını vermeye hazırlanan ‘okulsuz’ lisenin öğrenci ve velileri, birkaç gün önce hayatını kaybeden arkadaşlarının ölümünü protesto etmek için yürüdü. Altınşehir’den Başakşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önüne kadar yürüyen öğrenci ve velileri, olmayan okullarına kavuşma isteklerini dile getirdiler.
7 YILLIK OKUL!
Altınşehir’de 2003 yılında “isim üzerinden” açılan Altınşehir Lisesi, yaklaşık 7 yıldır okul binası olmadan öğrencilere eğitim veriyor. Bir dönem mezun veren ve bu yıl sonunda ikinci mezunlarını verecek okulun kendine ait bir binası bulunmuyor. Misafir olarak gittikleri Altınşehir Ticaret Lisesi’nin deprem güçlendirmesi için tadilata alınmasıyla birlikte 10 kilometre uzaklıkta bulunan Şamlar Köyü İlköğretim Okulu’na gönderilen öğrenciler, trafik kazasında bir arkadaşlarını kaybedince isyan bayrağını çekti.
Sabah saatlerinde okula gitmek yerine Başakşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yolunu tutan yüzlerce öğrenci, saatlerce yol yürüdü.
SIĞINTI OLMAK İSTEMİYORLAR
Altınşehir’den Başakşehir’de bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne kadar yürüyen öğretmen, öğrenci ve veliler, “Artık yeter, sığıntı olmak istemiyoruz, kendimize ait bir okulumuz olsun istiyoruz” dediler.
Öğrenciler, “Sığıntı olmak istemiyoruz, Eğitim şartsa okul nerede?, Bir can verdik ikincisi yok” şeklinde slogan attı. Öğrencilere, kazada hayatını kaybeden Muhammet Burak Cançatal’ın annesi de destek verdi. Oğlunun bir fotoğrafını eline alan anne, öğrencilerle birlikte İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yürüdü. Öğrencilere, eylemleri sırasında okul idarecileri ve öğretmenlerin de eşlik ettiği gözlendi.
Yetkililer, okul binasının ilk zamanlarda bölgede imar olmadığı için yapılmadığını, imar izni çıktıktan sonra ise uygun arsa bulunmadığı için yapılamadığını iddia ettiler. (İSTANBUL)
ÖNCEKİ HABER

Üzerini örtmeye çalışıyorlar

SONRAKİ HABER

AL BİRİNİ VUR ÖTEKİNE

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...