03 Aralık 2009 00:00

Dikili korkuya teslim olmayacak

DİKİLİ Emek, Barış, Demokrasi Şenlikleri kapsamında 19 Ağustos 2006 tarihinde gerçekleştirilen ‘Siyanürlü Altın ve Çevre’ paneline KOZA Altın Şirketi ...

Paylaş

DİKİLİ Emek, Barış, Demokrasi Şenlikleri kapsamında 19 Ağustos 2006 tarihinde gerçekleştirilen ‘Siyanürlü Altın ve Çevre’ paneline KOZA Altın Şirketi çalışanları tarafından yapılan baskınla ilgili açılan davanın duruşmasına devam edildi.
2.5 yılı aşkın bir süredir devam eden dava, KOZA Altın Şirketi avukatının yeni bir bilirkişi talebi nedeniyle Şubat 2010 tarihine ertelendi.
Dikili belediye Başkanı Osman Özgüven ve sanıklardan bir bölümünün katıldığı duruşmada söz alan Av. Arif Ali Cangı, saldırı sırasında bizzat orada bulunduğunu belirterek, yaşanan olayı özetledi. Saldırı ile ilgili bilirkişi raporu ve CD görüntülerindeki delillerin olayın oluş şekli konusunda net veriler sunduğunu belirten Cangı, KOZA Şirketi avukatlarınca istenen yeni bilirkişi raporunun davanın esasına katkısı olmayacağını söyledi.
Cangı, Dikili’de yapılmak istenenin, çevre sağlığı ve canlı yaşamı için risk oluşturan, hukuk devleti ilkesi altüst edilerek faaliyetini sürdüren Bergama Ovacık Altın Madeni’ne karşı canlı yaşamını ve hukukun üstünlüğünü korumak için çabalayanlara gözdağı vermek olduğunu dile getirdi.
Cangı, “Mahkemeniz vereceği kararla, her zaman ‘barış, demokrasi, emek’le birlikte anılan Dikili’de yaratılmaya çalışılan korkuyu ve gözdağı verme çabasını boşa çıkartacaktır” dedi.
Daha sonra söz alan madenci sanıkların avukatı Av. Efsun Ünal ise “...müvekkillerinin suçlu değil mağdur olduğunu...” ileri sürdü.
Mahkeme, görüntü kayıtları üzerinde bilirkişi incelemesi yapılmasına karar verdi ve duruşma 23.02.2010 tarihine ertelendi. (Dikili/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Köylünün tazminatını gasbeden avukata kovuşturma izni

SONRAKİ HABER

Firmanın zam fırsatçılığı öğrencileri dondurdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...