03 Aralık 2009 00:00

Eğitim emekçileriden reklam tepkisi

DERSİM’de, Özel Pratik Dershanesi önünde bir araya gelen Eğitim Sen üyeleri bir basın açıklaması yaptı.

Paylaş

DERSİM’de, Özel Pratik Dershanesi önünde bir araya gelen Eğitim Sen üyeleri bir basın açıklaması yaptı. Eğitim Sen Tunceli Şubesi Başkanı Mehmet Ali Arslan yaptığı açıklamada, AKP hükümetinin uyguladığı özelleştirme politikalarıyla eğitim alanında yaşanan sorunların artığını söyledi.
Fettullah Gülen’in son günlerde internete düşen ses kaydına da değinen Eğitim Sen Şube Başkanı Mehmet Ali Arslan “Tuncelileri dinsiz olarak gören bir algılayış, buradaki inancı, kültürü, yaşayışı görmezden gelerek 90’lı yıllardan beri buraya çıkartma yapıp, sinsice misyoner faaliyetler yürütmektedir” dedi. İlde AKP kadroları tarafından tutulan raporlar sonucunda Fen Lisesi arazisini bedelsiz alındığını söyleyen Arslan, “Okullardaki başarılı öğrencileri ücretsiz eğitim ve çeşitli vaatlere okuluna alan Fethullah Gülen okulları gün geçtikçe faaliyetlerini artırmıştır. İlimizde üç dört tane özel okul ve bir tane de özel dershane ile faaliyetlerini pervasızlaştıran bu anlayış inancımızı, dilimizi, kültürümüzü açıkça tehdit etmektedir” dedi.
Arslan, Gülen cemaatiyle ilişkisi olduğu kamuoyunca bilinen özel Pratik Dershanesi bu pervasızlığını abartarak 24 Kasım Öğretmenleri gününde öğretmenlerin iznini alınmaksızın isimlerini reklam malzemesi yaptığını dile getirerek, “İsimlerin bu şekilde reklam amaçlı olarak kullanılması hangi özel hayatın mahrumiyeti hakkına, hangi tüketici hakkına, ya da hangi reklam etiğine uymaktadır? Bu dershanenin böylesine rahat pervasız hareket etmesinin arkasında hangi güçler vardır?” dedi. Arslan, üyelerinin izni olmadan isimlerinin reklam amacıyla kullanılmasının yasal olmadığını belirtti. Cuma günü olayı yargıya taşıyacaklarını söyleyen Arslan, yöneticileri Erkan Eslek’in ve sendikalarının tehdit edilmesini de yargıya taşıyacaklarını söyledi. Arslan, halkı dinci gerici örgütlenme karşısında duyarlı olmaya çağırdı.
(TunceliEVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Linci başlatanlara suç duyurusu

SONRAKİ HABER

Hükümet somut adım atmıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...