03 Aralık 2009 00:00

Mağduriyetlerimize son demek için grev

Biz sağlıkçılar, 25 Kasım Çarşamba günü, hastalarımıza bakmayalım, oturalım-dinlenelim diye grev örgütlemedik.

Paylaş

Biz sağlıkçılar, 25 Kasım Çarşamba günü, hastalarımıza bakmayalım, oturalım-dinlenelim diye grev örgütlemedik. Tam aksine; biz çalışanların ve hastalarımızın yıllardır yaşadığı mağduriyetlere son demek için; insani koşullarda, kolay ulaşabilecekleri, nitelikli, ücretsiz sağlık hizmeti sunalım; bu hizmeti sunabilmek için biz çalışanların insani çalışma koşullarında, insanca yaşayacak ücretimizin, angaryanın olmadığı, yeterli oranda kadrolu çalışanın olduğu, eşitsizliğin-adaletsizliğin olmadığı koşullarda hizmet sunmak için grevi örgütledik.
Yıllardır kelime oyunlarıyla, insani değer ve duygularımızla (dil, din, milliyet) oynayarak bizleri “yönetmek” (sömürmek) için iktidar olanlar! Yıllardır sizler bu halkı, bu emekçi sınıfı mağdur ettiniz!
l Verdiğimiz vergileri (sağlığa-eğitime vs. dönsün diye ödediğimiz) patronlara peşkeş çekip, sağlık alanına yeterince yatırım yapmayıp, beş çalışanın yapacağı işi bir çalışana yaptırarak, katkı payı-katılım payı vs. deyip hastaların cebine el atarak mağdur ettiniz!
l Çalışanlara sadaka bile sayılamayacak rakamlarda zamlar yapıp, açlık-yoksulluk sınırı altında çalışmaya zorlayarak mağdur ettiniz!
l Sağlık çalışanlarına sus payı amacıyla, adaletsiz, emekliliğe yansımayan, rekabeti körükleyen, yalancılığa iten, iş barışını bozup sağlık hizmetini baltalayan döner sermaye ödemeleri ile mağdur ettiniz!
l Sözleşmeli, 4/B, 4/C, taşeron, 4/A adı altında farklı statülerde; farklı ödemeler yapılan, farklı uygulamaya tabii istihdam modelleri ile çalışanların huzurunu kaçırıp, ekip hizmeti olan sağlık hizmetini parçalayarak mağdur ettiniz!
l Becayiş-tayin haklarımızı vermeyerek (4/B sözleşmelilerin) aile bütünlüğünü bozarak mağdur ettiniz!
l 27-30 hastaya 16-24 saat 1 hemşireyle hizmet verdirerek kötü koşullarda hasta, hasta yakınlarıyla-çalışanları karşı karşıya getirerek (şiddet-hakaret vs.) mağdur ettiniz!
l Toplam kalite-İSO çalışmaları diyerek, çalışanları korku-endişeye salarak kırtasiye angaryasına boğup, hastalarımıza ayırdığımız zamanımızdan çalarak hizmeti kötü yönde etkileyerek mağdur ettiniz!
l Aile hekimliği uygulamasıyla sağlık ocaklarını muayenehanelere dönüştürerek, koruyucu sağlık hizmetini yok ederek halkın hastalanmasını sağlayarak mağdur ettiniz!
l Emeklilik maaşlarını açlık sınırının altında vererek, emeklilerimizi sefalete iterek mağdur ettiniz!
l Taşeron çalışanlarını açlık sınırının altında asgari ücret ödemeleri ile öldürdünüz! (24 Kasım Salı günü Çukurova Üni. temizlik işçisi, kredi kartı borcu yüzünden işyerinin çatısında kendini asarak hayatına son verdi. Son notu; “Ulan para, bu dünyada beni mahvettin, öbür dünyada karşıma çıkma” idi.
Çalışanın aç, okuyanın işsiz, emekli olanın sefil, borçlu olanın intihar ettiği bir sistemin artık devam edemeyeceğini göstermek için uyarı grevindeydik!
Hemşire Yasemin Yalçın
(Şişli Etfal E.A.H. SES İşyeri Temsilcisi)
ÖNCEKİ HABER

Yollardan mektup

SONRAKİ HABER

Sendika ayrımı değil emekçilerin birliği

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...