04 Aralık 2009 00:00

Fındıkta yeni yıl beklentisi 5 lira

GİRESUN Ziraat Odası (GZO) Başkanı Özer Akbaşlı, fındık fiyatında yeni yıl beklentisi içinde olan fındık üreticisinin...

Paylaş

GİRESUN Ziraat Odası (GZO) Başkanı Özer Akbaşlı, fındık fiyatında yeni yıl beklentisi içinde olan fındık üreticisinin, fiyatın 5 lirayı bulması halinde pazara indirme konusunda kararlılığını gösterdiğini söyledi.
Akbaşlı, Kurban Bayramı öncesinde bazı kesimlerin, üreticinin piyasaya bol miktarda fındık getireceği beklentilerinin boşa çıktığını ifade ederek, ürününü değerinden satmak isteyen üreticinin pazara fındık getirmeyerek, bunu boşa çıkardığını ve fiyatın yükselmesini sağladığını savundu.
Bayram sonrası fiyatların biraz gerilediğini Giresun kalite fındığın ortalama 4.5 lira, levant kalite fındığın ise 4.3 liradan işlem görmeye başladığını kaydeden Akbaşlı, “Üretici fiyatların yükselmesi, bağlantısı olan tüccar ve ihracatçının ise düşmesi yönünde beklentisi var. Fındık fiyatları arz ve talep üzerine oluşuyor. Bazı üreticiler ürününü pazara henüz getirmedi. Burada üreticinin fiyatın 5 lirayı bulması halinde pazara indirme konusunda son derece kararlı olduğunu görüyoruz” dedi. (GİRESUN)
ÖNCEKİ HABER

Asgari ücret ‘pazarlığı’ başlıyor

SONRAKİ HABER

‘TÜİK’in zenginleri’ aç!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...