04 Aralık 2009 00:00

Karakolda dayak kamerada

MERSİN’de “Tehlikeli araç kullanmak” ve “Ruhsatsız silah bulundurmak” suçlamalarıyla gözaltına alınan 2 kardeşin götürüldükleri karakolda yediği dayak, kameralara takıldı.

Paylaş

MERSİN’de “Tehlikeli araç kullanmak” ve “Ruhsatsız silah bulundurmak” suçlamalarıyla gözaltına alınan 2 kardeşin götürüldükleri karakolda yediği dayak, kameralara takıldı. 15 Ağustos’ta yaşanan olayda dövülen 2 kardeş, akıllarına günlerce dövülerek öldürülen Engin Ceber’in geldiğini söyledi.
İddiaya göre, olay 15 Ağustos’ta Cumhuriyet Karakolu’nda meydana geldi. Düğün salonu işletmecisi 28 yaşındaki Yılmaz K. ile kardeşi 24 yaşındaki Ali Hıdır K, otomobille giderken Göçmen Kavşağı’nda ‘trafiği tehlikeye attıkları’ gerekçesiyle durduruldu. Otomobilde yapılan aramada bir ruhsatsız tabanca bulduğu gerekçesiyle polis, iki kardeşi gözaltına aldı. Karakolda avukatlarına ulaşmaya çalıştığı sırada 2 kardeş, nezarette polislerin dayağıyla karşı karşıya kaldı.
Savcılığa çıkarılıp serbest kalan 2 kardeş, dayağın izlerinin fotoğraflarını çektirip kendilerini döven polisler hakkında suç duyurusunda bulundu. Soruşturma devam ederken, güvenlik kameralarınca an be an kaydedilen dayak görüntüleri, soruşturma dosyasına girdi.
‘BÖYLE OLACAĞINI TAHMİN ETMİŞTİK’
“Biz başımıza böyle bir şey gelmediği için avukatımızı arama ihtiyacı duyduk” diyen Yılmaz K, saat geç olduğu için avukata ulaşmakta zorlandıklarını dile getirdi. Yılmaz K, şöyle devam etti: “Kardeşim kapıya doğru yöneldi. Bunun üzerine polisler bir anda kardeşimin üzerine yürüyüp tartaklamaya başladı. Ben de müdahale edince sivil bir polis beni, diğerleri de kardeşimi dövdüler. Bize hakaret ve küfürler ettiler. İnsanlığımızdan utandık, onurumuzu incittiler.”
‘AKLIMIZA ENGİN CEBER GELDİ’
Olay sonrası kardeşi Ali Hıdır K’nin iç kanama şüphesiyle 2 buçuk saat hastanede kaldığını belirten Yılmaz K, “Gözaltında yediğimiz dayak esnasında aklımıza Engin Ceber geldi. Onun gibi faili meçhul mu olacağız diye korktum. Biz suçlu olabiliriz, ruhsatsız silah yakalatmış olabiliriz. Ama bizi dövmelerine hakları yoktu. Suçumuz varsa cezasını yetkili mahkemeler verir” dedi.
Yılmaz K, gözaltında olduğu sırada 16 Ağustos’ta saat 02.30 sıralarında kredi kartı ve kimliği kullanılarak bir petrol istasyonundan 80 TL’lik liralık alışveriş yapıldığını belirterek bu konuda da şikayetçi olacağını söyledi. (MERSİN)

Beyoğlu polisinden bayram dayağı

3 ARKADAŞ, Kurban Bayramı’nda Beyoğlu’nda eğlendikleri bardan dönerken polis engeline takıldı. Alkol aldıkları için sendeleyen ve birbirlerine İngilizce ‘nasılsın’ (How are you?) diye seslenen 3 kişi, hastanelik oldu. Sıracettin Sevim, Reber Gökçe ve Serhat Gökçe, önce sivil polisler tarafından, sonra da resmi polisler tarafından dövülerek hastanelik edildiklerini iddia etti. Sevim ve Serhat Gökçe, bir haftalık ‘iş göremez’ raporu aldı.
Taksiye binerek evlerine giden Sevim ve Gökçe, aileleri tarafından hastaneye kaldırıldı. Alınan darp raporuna göre, Sevim’in sağ ve sol el bileğinde çatlak ve burnunda kırık oluştu; Gökçe’nin ise vücudunun çeşitli yerlerinde morluklar ve şişlikler tespit edildi. Sevim ve Serhat Gökçe, bir haftalık iş göremez raporu aldı.
Yaşadıklarının şokuyla konuşmakta güçlük çeken Serhat Gökçe, “Hiçbir suçumuz yokken bu yapıldı. Bizi uzun süre sırf zevk için dövdükten sonra bırakıp kaçtılar. Resmi polis otosunun plakasını aldım, 34 A 81160. Bu plakaya ilişkin savcılığa suç duyurusunda bulunacağım” dedi.
‘AMELİYATLI BELİME VURDULAR’
Belinden ameliyatlı olduğunu söylediği halde polisin hıncından kurtulamadığını belirten Sıracettin Sevim ise, polisin saldırgan tutumu üzerine “Arkadaşlarım biraz alkollü kusara bakmayın” dediğini söyledi. Buna rağmen polislerin kendisine saldırdığını iddia eden Sevim, “Önce sivil polisler dövdü, ardından dayak nöbetini resmi polisler devraldı. ‘Belim ameliyatlı, risk var yapmayın’ dediğim halde daha çok özellikle o bölgeye vurmaya başladılar” dedi. Sevim, “Bir yandan döverken diğer yandan ‘Bozguncu, bölücüler gidin buradan sizi istemiyoruz, her yerde sorun yaşatıyorsunuz’ gibi laflarla sürekli aşağılandık” diye konuştu.
Gökçe ve Sevim, Beyoğlu Emniyet Müdürlüğü hakkında suç duyurusunda bulundu. (İstanbul/DİHA)
ÖNCEKİ HABER

Kadınlar el ele verecek dünya değişecek!

SONRAKİ HABER

Cizreliler Derneği’ne silahlı saldırı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...